Veznjak "Rijeke"

Filip Bradarić: Puljanima respekt, ali naš cilj je osvojiti jesenski naslov

Ivan Volarić

NEMA OSVRTANJA NA ONO ŠTO JE BILO – Filip Bradarić / Foto D. ŠKOMRLJ

NEMA OSVRTANJA NA ONO ŠTO JE BILO – Filip Bradarić / Foto D. ŠKOMRLJ

Puljani su nedavno protiv Dinama pokazali kako mogu biti itekako neugodan gost. Sigurno su ekipa koju treba respektirati, ali mi u prvom redu moramo gledati samo sebe – kaže Bradarić



RIJEKA Filip Bradarić izravni je sudionik duela nakon kojega je sudac Marko Matoc iz Zaprešića donio dvojbenu odluku i pokazao na bijelu točku u 95. minuti prošlosubotnjeg ogleda »Osijeka« i »Rijeke«. Bradarić je u pokušaju da izbije loptu zakačio po nozi Arsenića, a Matoc procjenio da je riječ o udarcu vrijednom najstrože kazne.


– Prije svega ne bih uopće htio komentirati suđenje. Vrijeme ne možemo vratiti unatrag i ispraviti neke stvari. Nismo smjeli dopustiti da se dogodi ta situacija, imali smo korner minutu prije kraja, lopta je bila u našem posjedu. Nije nam se smjelo dogoditi to što nam se dogodilo, ali ne treba sada gledati unatrag već unaprijed. Trebamo iz svega ovoga izvući neku pouku da se to ne bi ponavljalo – govori Bradarić, kojega u posljednje vrijeme ne ide, pa ne ide. Kako drugačije objasniti činjenicu da je nedavno protiv »Intera« na Rujevici promašio penal za pobjedu u sučevoj nadoknadi vremena. Kolo nakon toga je isključen u finišu utakmice sa »Zagrebom«, srećom bez posljedica po konačan rezultat, a sada je skrivio najstrožu kaznu za remi u Gradskom vrtu. Pegula ili…


Gledamo naprijed


– Očito da sam se negdje zamjerio sreći, ali ja uvijek kažem da treba biti pozitivan i misliti pozitivno, te gledati prema naprijed – nastavlja Bradarić. – Sigurno da će i meni krenuti na bolje, samo treba strpljivo čekati, a do tada moram biti maksimalno fokusiran i sto posto raditi na treningu. Druge nema.


Osječki remi odnio je dva od četiri boda prednosti nad »Dinamom«, koliko ste u jednom trenutku imali na svojem kontu?– Istina, ali znali smo i prije utakmice da nas u Osijeku čeka teško gostovanje, da su oni vratili dobru atmosferu pobjedom nad »Hajdukom«. Imali smo 1:0 sve do 95. minute, trebali smo pobijediti, ali nogomet je takav. Nije gotova utakmica dok god sudac ne označi kraj. Ali, nećemo daleko dogurati ako ćemo se sada opterećivati s time kako smo izgubili ta dva boda. Moramo se fokusirati na ono što slijedi, na to da već u idućoj utakmici pobijedimo i ostanemo na vrhu ljestvice.


Pejin sudi na Rujevici




Susjedski derbi na Rujevici (subota, 17 sati), povjeren je sucu Tihomiru Pejinu iz Donjega Miholjca s pomoćnicima Goranom Patakijem (Đakovo) i Stjepanom Žugajem (V. Gorica). Odlučio je tako Riječanin Ive Peraić, povjerenik za suce Prve HNL, čiji potezi su nakon osječkog događanja suca Matoca pod posebnom povećalom. Pejin je već jednom sudio regionalni derbi i to bez zamjerki, kada je »Rijeka« prošle sezone dobila glatko »Istru 1961« na Kantridi (3:0). Svojevremeno je u Zadru isključio krivog igrača »Istre 1961«, nedavno (opravdano) Marka Leškovića u Parku mladeži. »Rijeka« je tu utakmicu dobila 2:0 pogocima Marina Tomasova. Pejinu je na duši nekoliko pogrešno dosuđenih penala. Ove sezone oštetio je »Inter« protiv »Dinama«, prošle sezone »Rijeku« protiv »Lokomotive«, te »Istru 1961« protiv »Zadra«.



Imate dva boda prednosti, četiri kola prije kraja jesenskog dijela sezone. Navijači priželjkuju jesenski naslov?– Možemo li izdržati do kraja godine i ostati na vrhu? Uvjeren sam da možemo! Uostalom, puno toga u prilog tome govore naši rezultati. Od početka sezone nismo izgubili utakmicu, a to nije mala stvar. Sigurno da možemo i da će svatko od nas dati sve od sebe u svakoj idućoj utakmici da ostanemo prvi. Sigurno da bi nam to puno značilo, otišli bismo na stanku u idealnom ozračju. Osim toga, to bi puno značilo za sve nas na planu samopouzdanja uoči proljetnog dijela sezone.

Što ranije zabiti


U subotu vas očekuje lokalni derbi protiv »Istre 1961«, koja od početka sezone igra u promjenjivoj formi?– Dosadašnji tijek prvenstva pokazuje da svatko može svakoga dobiti. Puljani su nedavno protiv »Dinama« pokazali kako mogu biti itekako neugodan gost. Sigurno su ekipa koju treba respektirati, ali mi u prvom redu moramo gledati samo sebe. Ako budemo igrali onako kako to trener traži od nas i ako budemo taktički na razini, onda bismo trebali pobijediti. Utakmica s Puljanima donosi i lako predvidljiv scenarij, suparnika koji će zatvorenijom formacijom i kontrama tražiti svoje šanse?– Uvijek tako igraju, pogotovo u gostima. Trebat ćemo biti strpljivi, a formula za pobjedu je jednostavna: treba što ranije zabiti gol. Moramo naravno paziti na njihove kontre i prekide iz kojih će tražiti svoje šanse – poručio je splitski veznjak.