Bišćan otvorio dušu

Damir Mišković i Renato Pilipović nisu zaslužili povike s tribina!

Marko Cvijanović

Igor Bišćan/Foto Arhiva NL

Igor Bišćan/Foto Arhiva NL

Ne mogu reći da sam osobno imao problema, osim tog neugodnog osjećaja da mi je svaka utakmica svojevrstan test i da bi poslije dviju ili triju lošijih utakmica sve to opet moglo eskalirati u onoj mjeri u kojoj bi to moglo remetiti mir meni, momčadi i klubu. Do sada se to nije dogodilo, nadam se da i neće - rekao je trener Rijeke



RIJEKA Danas je točno šest mjeseci otkako je Igor Bišćan vodio prvu utakmicu za kormilom Rijeke! Bišćanova avantura s »bijelima« počela je 19. listopada prošle godine na zaprešićkom gostovanju protiv Intera (2:1). Šest mjeseci kasnije Bišćan dočekuje svoj treći jadranski derbi s Hajdukom poslije rekordne domaće pobjede riječke momčadi nad Interom (7:0). Što se od Intera do Intera u proteklih 180 dana događalo u životu Bišćana i Rijeke?


– Sve u svemu je OK – kaže Bišćan. – Da, u toj prvoj utakmici pobijedili smo Inter 2:1, u ovoj posljednjoj 7:0, ne znam da li to išta govori, ali mislim da je prerano raditi osvrt u ovoj fazi sezone. Pričekat ćemo da sve završi pa ćemo biti pametniji, pred nama je najbitniji dio sezone, ali do sada je sve vrlo dobro. Ako bude ovako išlo dalje, svi ćemo biti zadovoljni. Ima tu puno stvari o kojima bismo mogli pričati, ali najbolje je pričekati kraj sezone pa ćemo moći biti puno konkretniji i izravniji.


Kad vam je u proteklih šest mjeseci bilo najteže i kad ste bili najsretniji?




– Najteže je ono što me pratilo od samog starta, skepsa i negativa s kojom sam krenuo u moju priču s Rijekom. Na moju sreću, sve se to primirilo, barem što se mene osobno tiče. Naravno da mi nije drago kada još uvijek slušam povike prema mom suradniku Pilipoviću ili bilo kome u našem klubu. Ne želim previše potencirati te stvari, jer je to već prožvakana priča, ali nitko od njih to nije zaslužio. Niti predsjednik Mišković, niti Pilipović. Dobro, ne mogu reći da sam osobno imao problema, osim tog neugodnog osjećaja da mi je svaka utakmica svojevrstan test i da bi poslije dviju ili triju lošijih utakmica sve to opet moglo eskalirati u onoj mjeri u kojoj bi to moglo remetiti mir meni, momčadi i klubu. Do sada se to nije dogodilo, nadam se da i neće.


Dodatna otežavajuća okolnost je činjenica da ste na klupi Rijeke naslijedili među navijačima obožavanoga Matjaža Keka?


– Kako ne, svakom bi bilo teško. Navijači su bili jako vezani uz Matjaža Keka, on ima poseban status kod navijača i simpatizera Rijeke. Naravno da nije jednostavno približiti se standardima koje je Rijeka postavila svih tih godina po pitanju rezultata i igara, ali i po pitanju odnosa s navijačima. Međutim, reći ću nešto što govorim od prvoga dana, ne bi bilo pametno opterećivati se time. Moje je da budem koncentriran na rad s momčadi, a vrijeme će pokazati jesam li ja taj.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU