Skinuo klupski veto

BIŠĆAN PROZVAO JOVIĆA: Došao je u Osijek suditi s namjerom, a mi smo mu dali povoda da izvrši!

Portal Novilist.hr

Igor Bišćan/D. KOVAČEVIĆ

Igor Bišćan/D. KOVAČEVIĆ

Na kraju nas je stajalo to, nedisciplina, uz to što je sudac napravio svoje da bi ovdje izvukli bolji rezultat - izjavio je trener Rijeke za klupsku televiziju i postao prvi klupski djelatnik nakon dugo vremena koji je prozvao suce suprotno klupskim naputcima.



RIJEKA Trener nogometaša Rijeke Igor Bišćan izravno je prozvao suca Frana Jovića za poraz u Osijeku u razgovoru  za klupsku televiziju. Štoviše, trener Rijeke sumnja da je Jović došao suditi po zadatku u Osijek iako ovoga proljeća Rijeka ima suđenje kakvo nije imala od sredine 90-tih godina kada su suci po nalogu iz središnjice stranke na vlasti imali jasan zadatak ostaviti Rijeku u prvoligaškim vodama.


– Jako dobro smo otvorili utakmice i činilo se da imamo potpunu kontrolu i onda smo podlegli, odnosno nismo bili dovoljno mudri i pametni da osjetimo suca i nešto što je ostavilo na kraju gorčinu u nama. Međutim, kakav god on bio i koliko god se činilo da je on došao ovdje s namjerom, ipak smo mu mi prenaivno dali povoda da to i izvrši. Ukoliko je naravno došao ovdje nešto izvršiti. Na kraju nas je stajalo to, nedisciplina, uz to što je sudac napravio svoje da bi ovdje izvukli bolji rezultat. Do tada smo bili dobri. Nakon toga, igrača manje, se bilo teško obraniti toliko dugo vremena. Nemam zamjerki po pitanju truda i angažmana, dečki su se trudili koliko su najviše mogli, ali nakon svega što se izdešavali izgleda nisu mogli više od poraza – rekao je između ostaloga Bišćan.


Inače, posljednjih sezona na Rujevici je na snazi “veto” na javno preispitivanje sudačkih odluka kojega se u posljednje vrijeme pridržavao čak i Bišćanov prethodnik Matjaž Kek. Otkada se predsjednik Damir Mišković s pozicije dopredsjednika HNS-a uhvatio obimnog i nezahvalnog posla rekonstrukcije sudačke organizacije (uvođenje VAR-a, poboljšanje financijskih uvjeta za suce…) na Rujevici su odlučili svojim primjerom dati do znanja da vjeruju sucima tako što ih neće prozivati nakon svake pogreške.




Igor Bišćan je prvi djelatnik Rijeke koji je javno prozvao suce nakon dugo vremena ne bi li tako obrazložio loše izdanje i poraz svoje momčadi. Pitanje je naravno imali to smisla i rezona nakon što su suci tri kola zaredom dokazano oštetili goste Rujevice (Inter, Rudeš, Dinamo…), a tek treba vidjeti je li Fran Jović doista oštetio Rijeku u Gradskom vrtu ili su igrači Rijeke nenavikli na neskloni sudački tretman podlegli vlastitim slabostima.