Kapetan Rijeke

Anas Sharbini: Nemamo više pravo na nove kikseve, što smo prosuli to smo prosuli

Ivan Volarić

Snimio Damir ŠKOMRLJ

Snimio Damir ŠKOMRLJ



Odlukom Arbitražnog suda HNS-a iz srpnja ove godine Anas je dužan platiti svom bivšem menadžeru Sanjinu Ugarkoviću 36.000 eura plus PDV na ime provizije od transfera u »Hajduk«. Anasov otac Jamal tada je najavio da će uz pomoć odvjetnika pokušati osporiti tu presudu uz pomoć »civilnih sudova« i tako izbjeći plaćanje, odnosno moguće konzekvence u vidu – suspenzije. Cijeli slučaj mogao bi uskoro dobiti svoj epilog.


– Ne znam ništa o tome, sve sam prepustio svojem odvjetniku Radiću – kratko je na tu temu rekao Sharbini.



– Svi su zadovoljni, prije svega zato što je »Rijeka« nakon dugo vremena gostovala u našem kraju. Bilo je dosta ljudi, sve je bilo super! Šteta jedino zbog vremena. Da nije bilo jake bure, bilo bi više ljudi, ali i teren bi bio bolji za igru, bura ga je osušila – govori Anas, koji nije bio milostiv prema svom prvom klubu, ali i brojnim prijateljima i nekadašnjim suigračima koji su nastupili u dresu »Rječine«.


– Nisam dugo igrao i malo sam se zaželio lopte i golova. Valjda mi nitko taj gol neće uzeti za zlo – dodaje Sharbini.


Protiv »Rijeke« je, zapravo, igrala selekcija Grobnika. Ahmad je Anasu suprostavio momčad satkanu od brojnih Grobničana koji igraju u drugim klubovima. Ima tu materijala i za nešto više od županijskog ili četvrtog ranga natjecanja.


– Sve su to igrači koji znaju igrati, možda nisu spremni, ali znanja im ne nedostaje. Svi oni su igrali prvu ili drugu ligu i da se skupe u jednom klubu vjerujem da bi uz prave pripreme mogli igrati barem u Trećoj HNL.


Razbranili vratare


Najveći pljesak na utakmici pobrao je za ovu priliku vratar »Rječine« – Sandro Srok. Nogometaši »Rijeke« su po ustaljenom običaju u posljednje vrijeme promovirali još jednog vratara.



Žao mi je što je Knežević otišao




Anas je odlaskom Darija Kneževića postao najstariji domaći igrač u »Rijekinoj« svlačionici. Pričuvni vratar Andrej Prskalo je četiri mjeseca mlađi.


– Dario i ja smo zajedno igrali u »Rijeci« prije desetak godina. Bio je pravi kapetan, uzor svima. Odlučili su zajednički on i klub da odmori, to je njegova odluka koju treba poštivati. Sigurno da će nam nedostajati kao čovjek, ali i kao igrač. Žao mi je što nas je napustio. Sada sam ja pravi kapetan? Tu je i Močo, iako sam ja među starijim igračima i plus toga domaći igrač. Međutim, nije problem biti kapetan kada je momčad složna. Svi dečki su pravi, gušt je dijeliti svlačionicu s njima – rekao je Anas.



– Ispada da svako malo razbranimo nekoga vratara. Tako je bilo u prvenstvu, ali i u prijateljskim utakmicama. Sjetimo se Radmana koji je branio u prijateljskoj utakmici na Rujevici za »Lošinj«. Svi se razbrane protiv nas. Dogodi se takav period kada lopta neće u mrežu, ali vjerujem da će brzo doći taj period kada će krenuti i kada će sve doći na svoje. Bitno je da stvaramo šanse.


Kada se aktualizira problem realizacije, onda se obično proziva napadače, no njihove brojke su vrlo solidne (11 golova u 11 kola) što sugerira da problem brojnih »nula« treba tražiti negdje drugdje.


– Nedostaju nam golovi iz vezne linije. Ne možemo reći da je to samo posao Bezjaka i Balaja, na koncu zabili su do sada 11 golova u prvenstvu. Treba im pomoći. Nedostaju golovi nas iz drugoga plana, krilnih igrača i veznjaka. Ponavljam, najbitnije da stvaramo šanse, a sada treba početi zabijati. Veći problem bi bio da ne ulazimo u šanse.


Ali, u konačnici se svede – na isto. »Rijeci« nedostaje bodova, sedam remija odnijelo je niz vjetar 14 bodova. Barem 50 posto tih bodova su igrači »Rijeke« zaslužili osvojiti na temelju igre koju su prikazali.


Neizvjesno prvenstvo


– Sigurno da nam nedostaje bodova, prosuli smo dosta bodova kroz brojne neriješene rezultate. Istina, nismo dugo primili pogodak, ali nije to neki plus kada ne pobjeđuješ. Ništa, ne treba se sada osvrtati na ono što je bilo. Što smo prosuli to smo prosuli, nemamo više pravo na novi kiks. Jednostavno moramo ponovo početi pobjeđivati.


Navijači su se odvikli vidjeti »bijele« na trećoj poziciji. Trenutno drugi »Hajduk« je ovim ulaskom u sezonu odlučio prvenstvo učiniti još zanimljivijim.


– Prvenstvo je stvarno zanimljivo i neizvjesno. I »Dinamo« je prosuo dosta bodova. Sigurno da nije lijepo vidjeti da smo na trećem mjestu, ali prvenstvo je tek počelo. Moramo gledati sebe i početi sakupljati bodove pa će u konačnici sve doći na svoje.


Prva iduća prilika je u nedjelju kada na Rujevicu dolazi »davljenik« »Zagreb«.


– Moramo dobiti, uostalom igramo doma. Protiv »Zagreba« nas očekuje utakmica kao protiv »Intera«, igrat će se viktorija pred njihovim golom. Važno je da što prije zabijemo gol, da tako stekenom dodatno samopouzdanje i smanjimo pritisak. Vjerujem da neće biti problema.


Anas je u Dražicama nakon dugo vremena proveo 90 minuta na terenu. Posljednje utakmice propustio je zbog ozljede leđa, odnosno putovanja u Saudijsku Arabiju gdje je rješavao svoj spor s »Al Ittihadom«.


– Trebao sam se dolje pojaviti i klub mi je izašao u susret, pustio me dva, tri dana da to obavim. Po povratku u Rijeku sam napravio mini-pripreme, osjećam se dobro i zaželio sam se utakmica. Pogotovo prvenstvih. Zadnju utakmicu sam krenuo protiv »Hajduka«. Osjećam se OK. Šefu sam na raspolaganju – rekao je Anas.