NBA

Zubac odigrao fenomenalnu partiju, Bogdanović i Hezonja solidni

Hina

Foto: REUTERS

Foto: REUTERS

Zubac je utakmicu započeo u prvoj postavi, odigrao je 30 minuta i učinku od 25 koševa dodao je 11 skokova



LOS ANGELES Hrvatski košarkaš Ivica Zubac sinoć je odigrao sjajnu utakmicu, bio je sa 25 pogodaka najučinkovitiji igrač Los Angeles Lakersa koji su sinoć doživjeli visoki poraz od Denver Nuggetsa 101-129.


Zubac je utakmicu započeo u prvoj postavi, odigrao je 30 minuta i učinku od 25 koševa, uz realizaciju 12/15, dodao je 11 skokova te jednu asistenciju i jedan blok. To mu je treći double-double ove sezone.


»To ne znači ništa. Nikoga nije briga. Dvadeset pet koševa, ali smo izgubili s 30 razlike. To ne znači ništa. Radije bih da sam zabio pet koševa i da sam pomogao momčadi da pobijedi«, izjavio je nakon utakmice razočarani Zubac.




Do zvižuka suca za kraj utakmice, Zubac je promašio samo tri šuta i postao je najmlađi igrač u povijesti momčadi koji je upisao double-double s 25 koševa.


Los Angeles je gubio sa 12 koševa na kraju prve četvrtine, a u drugoj se situacija samo pogoršala kada je Denver (32-35) iskoristio seriju od 28-8 da poveća prednost na čak 28 koševa.



Nuggetse su predvodili Will Barton i Jamal Murray sa po 22 pogotka svaki.


Poraze su sinoć upisali i Washington Wizardsi Bojana Bogdanovića i Orlando Magic Marija Hezonje.


Od Wizardsa su sa 119-104 bolji bili Minnesota Timberwolves, a od Orlando Magica sa 120-115 Sacramento Kings.


Bojan Bogdanović je odigrao za Wiazrdse 25 minuta sa skromnim učinkom, ubacio je 12 koševa uz četiri skoka i jednu asistenciju.


Timberwolvese je predvodio Karl-Anthony Towns sa 39 pogotka i 13 skokova, a Ricky Rubio je zabio 22 koša i postavio je novi rekord momčadi sa čak 19 asistencija.Kod Washingtona najbolji je bio John Wall koji je utakmicu završio sa 27 koševa.

Mario Hezonja je u porazu Orlanda odigrao 18 minuta i u tom je vremenu ubacio devet koševa uz tri skoka, jednu asistenciju i jednu ukradenu loptu. Najbolji u redovima Magica bio je Elfried Payton koji je upisao triple-double, šesti ove sezone, sa 13 koševa, 13 asistencija i 10 skokova.


Kod Sacramenta je čak sedam igrača imalo dvoznamenkasti učinak, a najbolji je bio Anthony Tolliver sa 19 pogodaka od čega je pet trica.