Jedan od najboljih

Svijet sporta u šoku, svi se emotivno opraštaju od velikog Kobeja Bryanta

Portal Novilist.hr

Foto Reuters

Foto Reuters



Svijet sporta u šoku je nakon objave kako je jedan od najboljih američkih košarkaša svih vremena Kobe Bryant (41) poginuo u padu helikoptera u Calabasasu, gradu u američkoj saveznoj državi Kalifornija.


Kobe je putovao s još četiri osobe u privatnom helikopteru koji se srušio, a nesreću nitko nije preživio. Tragičnu vijest službeno su potvrdile gradske vlasti Calabasasa.


Prema prvim informacijama njegova supruga Vanessa Bryant nije bila među putnicima, kao niti njegove kćeri Gianna, Natalia, Bianca i Capri.




Bryant je smatram jedinim od najboljih NBA košarkaša svih vremena. Cijelu svoju 20-godišnju karijeru je proveo u Los Angeles Lakersima osvojivši pet naslova NBA prvaka (2000, 2001, 2002, 2009, 2010), dva je puta bio MVP finala (2009, 2010), jednom MVP sezone (2008), čak je 17 puta biran za nastup na “All-Star” utakmici, a 11 puta je bio članom najbolje petorke sezone.


S američkom reprezentacijom osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine, te četiri godine kasnije u Londonu.


Karijeru je završio u travnju 2016. godine, a odigrao je 1.346 utakmice i oborio niz rekorda. Tragična vijest o njegovoj smrti izazvala je šok i nevjericu u svijetu košarke. Od velikana i legende opraštaju se emotivnim porukama. 


Učinili su to i njegovi LA Lakersi.



Od Kobeja se opraštaju i u nogometnom svijetu. AC Milan, čiji je Kobe bio veliki navijač, posvetio mu je emotivnu poruku.



Scottie Pippen je zapanjen ovom tragičnom i tužnom viješću.



Tony Parker je slomljen.



Dwayne Wade je u šoku.



U nevjerici je i Luka Dončić.



Joe Embild poručio je da je košarku počeo igrati upravo radi Kobeja.



Paul George smatra da bi trebalo prekinuti s igrom nakon ove tragične vijesti.