Ptica selica sletjela u baskijsku prijestolnicu

Riječki košarkaš Zoran Vrkić novi je član »Bilbao Basketa«

Zlatko Horvat

Zadovoljan sam, ovo je razina više. Potpisao sam ugovor na dvije godine s time da klub ima pravo raskida nakon prve sezone. No, nadam se da ću dobro reagirati – kaže Vrkić



RIJEKA » Zoran Vrkić, 25-godišnji Riječanin koji igra na poziciji braniča ili niskoga krila, novi je član »Bilbao Basketa«.


Solidna sezona u grčkom Ikarosu s učinkom od 11,2 poena, 4,9 skokova i 1,5 asistencija, bila je dobra referenca za nekadašnjeg igrača mlađih kategorija »Kastva«, koji je poslije »Union Olimpije«, »Šibenika«, »Splita« i »Zadra«, igrao u grčkom »Peristeriju«i »Fortitudu« iz Bologne. Dvjesto jedan centimetar visoki Riječanin je prava ptica selica… 


   – Zadovoljan sam, ovo je razina više, riječ je o ozbiljnom klubu. Potpisao sam ugovor na dvije godine, s time da klub ima pravo raskida nakon prve sezone. No, nadam se da ću dobro reagirati – kaže Zoran Vrkić, koji se odmara s obitelji u Šibeniku. 


  Šibenski zet




– Igrao sam u Šibeniku dvije sezone, od 2006. do 2008. godine. Tu sam upoznao sadašnju suprugu i ostao živjeti… 


   Je li onda Šibenčanin ili Riječanin? 


   – I jedno i drugo. U međuvremenu se rodila i kći, tako da sada čak nisam ni stigao doći do Rijeke. 


   U »Bilbao Basketu« imat će za suigrača još jednog igrača rođenog u Rijeci – Frana Pilepića. 


   – Sigurno je da će mi sve biti lakše zahvaljujući Franu, iskusio je kako je u Španjolskoj, kakav je život, suigrači, grad… Mislim da će mi puno pomoći. Baš mi je drago što ćemo biti suigrači. 


  Kvarner


Slovenija, Italija, Grčka… Na redu je španjolski izazov i ACB liga. 


   – Već znam kakav je život u inozemstvu. To mi čak i odgovara, mislim da ću se snaći. 


   Iako već godinama nije u Rijeci, nije izgubio kontakt. Često se čuje s Branimirom Pavićem, trenerom »Kastva«. I više-manje zna sve o odličnoj sezoni »Kvarnera 2010«. 


   – Pratio sam rezultate. »Kvarner« me ugodno iznenadio, a vidio sam i da je dvorana bila puna. 


 


  Zanimljivo, Vrkić nikad nije igrao za »Kvarner«. 


   – Bio sam u kadetima i juniorima »Kastva«. Tada nisam imao poriv otići u »Kvarner«, u mlađim smo kategorijama bili dominantni. Za mladog igrača nije bilo ni privlačno igrati tamo. Kada sam počeo razmišljati o prelasku u »Kvarner«, javila se »Union Olimpija« i otišao sam u Ljubljanu. Ne žalim, imam svoj put. No, volio bih se jednog dana vratiti u »Kastav«.