SP u košarci

Poljska osigurala mjesto među osam najboljih na SP-u u Kini

Kristian Sirotich

Poljski košarkaški reprezentativci/Foto REUTERS

Poljski košarkaški reprezentativci/Foto REUTERS



RIJEKAKošarkaške reprezentacije Argentine, Poljske, Srbije i Španjolske odmah su na početku drugog kruga Svjetskog prvenstva pobjedama osigurale nastup među osam najboljih momčadi na svijetu. Na startu razigravanja po skupinama I i J, Argentina je uvjerljivo nadigrala Venecuelu, Poljaci su priredili iznenađenje pobijedivši Ruse, Srbi su nastavili s dominantnim nastupima i protiv Portorika, dok su Španjolci nadmašili reprezentaciju Italije.


Danas se igraju utakmice u skupinama K i L, najzanimljivija utakmica bit će svakako ona između Litve i Francuske, a pod povećalom hrvatskih ljubitelja košarke bit će dvoboj Češke i Brazila, za kormilom kojega je bivši hrvatski izbornik Aleksandar Petrović. Brazil bi pobjedom nad Česima također osigurao četvrtfinale.


Semafor


Rezultati 4. kola:




Skupina I: Argentina – Venecuela 87:67, Rusija – Poljska 74:79. Poredak: Argentina i Poljska 8, Rusija i Venecuela 6 bodova. U idućem kolu igraju (8. rujna): Venecuela – Rusija i Argentina – Poljska.


Skupina J: Srbija – Portoriko 90:47, Španjolska – Italija 67:60. Poredak: Srbija i Španjolska 8, Italija i Portoriko 6 bodova. U idućem kolu igraju (8. rujna): Italija – Portoriko, Srbija – Španjolska.


Danas, skupina K: Brazil – Češka, SAD – Grčka. Poredak: SAD i Brazil 6, Grčka i Češka 5 bodova.


Skupina L: Australija – Dominikanska Republika, Francuska – Litva. 


Poredak: Francuska i Australija 6, Litva i Dominikanska Republika 5 bodova.