Riječki A-1 ligaš ostao bez trenera

Anzulović napustio kormilo Riječana

Zlatko Horvat

Drago mi je da smo se razišli na lijep način. »Kvarner« je zapisan na najvišem mjestu u mojem srcu, to kažem bez ikakve patetike – govori Vladimir Anzulović



RIJEKA » Vladimir Anzulović više nije trener »Kvarnera 2010«, mladi stručnjak i riječki klub sporazumno su raskinuli ugovor jednu sezonu prije njegova isteka. 


– Rastali smo se na najbolji mogući način, uz želju za uspješnim nastavkom djelovanja kluba i moje karijere – kaže Vladimir Anzulović, koji je u »Kvarneru 2010« dobio prigodu prvi put samostalno voditi prvu momčad. Uzvratio je na povjerenju s dva plasmana u Ligu za prvaka uz osvajanje petog i sedmog mjesta. 


– Razlog odlaska je povratak kući u Novo Mesto. U protekle dvije sezone bio sam odvojen od obitelji i to mi je teško padalo – dodaje Anzulović. 


Zagrebačkog stručnjaka čeka novi posao, koji će biti stepenicu niže od dosadašnjeg. Bit će šef omladinskog pogona »Krke« i vodit će drugu momčad u Drugoj ligi.       

Projekt




– Potpisao sam višegodišnji ugovor, uzeli su me kao projekt i to je meni bilo zanimljivo. Nemam drugog doma osim onoga u Novom Mestu. Možda se jednoga dana vratim u Zagreb… 


Prva momčad »Kvarnera« uskoro bi trebala početi trenirati, a idućih dana mogla bi znati tko će sačekati momčad na prvom okupljanju. Kao i kada je bio u pitanju Anzulović, moguće je da to bude netko od bivših igrača »Kvarnera«… 


– Pozdravio sam se s igračima, nisam želio da vijest o mojem odlasku čuju od nekog drugog, ne bi bilo korektno. Povezala nas je jedna obiteljska atmosfera, igrače i stručni stožer, u tome vidim razloge uspjeha u ove dvije sezone. Bilo je svakakvih reakcija igrača, ali rekao sam im da moraju brinuti za sebe, a emocije ostaviti po strani. Imali smo dvije sjajne sezone, s uvjerljivo najmlađom ekipom u ligi. To se premalo isticalo, ali uspjeli smo afirmirati dosta mladih igrača i uz to napraviti rezultat. Prezadovoljan sam zbog toga. Zato bez ikakvih kalkulacija mogu zahvaliti igračima, a pogotovo stručnom stožeru. Zahvaljujem se i upravi koja mi je pružila šansu. Drago mi je da smo se uspjeli razići na lijep način. »Kvarner« je zapisan na najvišem mjestu u mojem srcu, to kažem bez ikakve patetike – zaključuje Anzulović, koji će u četvrtak odraditi prvo okupljanje u Novom Mestu.       

Točka na »i«


Istoga dana trebali bi se okupiti i igrači »Kvarnera 2010«. U odnosu na kraj prošle sezone, neće biti dvaju igrača koji su prošli omladinsku škulu kluba, 20-godišnjeg Antonija Bobana i njegova pet godina mlađeg imenjaka Jordana, koji je prešao u »Cedevitu«. Ljeto gubitaka… 


Anzulović bi ostao još jednu sezonu, možda bi se malo češće vozio prema Sloveniji i natrag, da je mogao na raspolaganju imati momčad barem na razini one iz protekle sezone. Anzulović je s igračima vratio gledatelje, jednu dobru košarkašku atmosferu, ali klub se, pritisnut financijskim problemima, odlučio za jeftiniju varijantu. Anzulovićev odlazak je točka na »i« 40 posto smanjenoga budžeta za prvu momčad. Treća sezona trebala je donijeti napad na ABA ligu, a novoga trenera čeka borba za ostanak. To je stvarna slika riječkoga sporta, sve što nije pod Miškovićevim Social Sportom uglavnom je osuđeno na životarenje.