Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 19° 4
Sutra: 19° 19° 4
22. travnja 2019.
Svirka puna emocija

foto U sjećanje na Badu "Slobodna energija" prostrujala Stereom i La Nocheom

Snimio Marko GRACIN
Snimio Marko GRACIN
Autor:
Objavljeno: 13. studeni 2011. u 17:59 2011-11-13T17:59:28+01:00

Pred brojnu su publiku prvi stali članovi grupe Salion, impresivna je bila i grupa Do re mi 4, svirao je i Slum, a sve je zaključio Unlogic Skill

RIJEKA Treća Slobodna energija, glazbeno događanje organizirano u sjećanje na tragično preminulog pjevača grupe Unlogic Skill Damira Badurinu Badu, održana sinoć u Stereo Dvorani, bila je puno više od običnog koncerta. Bila je to nostalgična, emocijama nabijena proslava Badina rođendana, ali i okupljanje jedne generacije, druženje prijatelja, glazbenika, bendova koji obilježili riječku scenu krajem 1990-ih.

Pred brojnu su publiku prvi stali članovi grupe Salion, Badin brat Zoran Badurina za mikrofonom, Aleksandar Miketa na gitari, Branko Kovačić na bubnju i Franjo Jardas na basu, a pridružili su im se i Tomo iz Mandrila i Rade iz Pasa na gitarama. Iako kratak, njihov je nastup pokazao da i nakon višegodišnjeg nesviranja još uvijek zvuče moćno i dojmljivo.

Ispred vremena

Također kratak, ali podjednako impresivan bio je i nastup grupe Do re mi 4, odnosno Maje Rački, Uroša Šuljića, Vlatka Vlahe, Jurice Matoševića i Tomislava Smokvine.

Slobodna energija (6)
U sjećanje na Damira Badurinu Badu: Slobodna energija u Stereu, foto M. Gracin

– Ideja da se okupe baš ovi bendovi je svima bila super. Ja živim u Beču i kad su mi javili za ovaj koncert, bila mi je velika čast. Čini mi se kao da sam ja jedina koja misli da je naša glazba super, ja bih to ponovo snimala. Do re mi 4 je, po meni, bio ispred vremena. Mislim da bi nas ljudi sada mogli malo bolje kužiti, ali smo razasuti posvuda pa bi bilo teško ponovo svirati, otkrila je pjevačica Maja Rački, dodavši kako je uz Damira Badurinu Badu vežu samo lijepe uspomene.

– Imam osjećaj da sam večeras dobila priliku oprostiti se s njim, zato ću pjevati samo njemu, njemu kojem su djevojke iz gimnazije dovikivale – Bada, Bada, junak našeg grada, rekla je.

Bend fino zvuči

Ovogodišnja Slobodna energija koja je nastavak imala u La Nocheu na Preluku, na scenu je na jednu večer vratila i članove grupe Slum.

–  Jako sam sretan zbog ovog okupljanja. Bend fino zvuči, nevjerojatno je, čak su i neki instrumenti isti, sound je potpuno isti. U Slumu su bili Mislav Galler, Saša Nikolić, Branko Kovačić, Igor Kljujić i ja, a u jednom je periodu s nama svirala i jedna cura, Diana. Bend je djelovao od 1993. do 1996. godine, kad sam se ja vratio u Bosnu, otkrio je Sani Terzić.

Ekskluzivan četverostruki koncert zaključen je nastupom Badinog benda, Unlogic Skilla. Neven Milutin, Dražen Baljak, Vedran Vučković Vule i Borna Mance, uz vokalnu podršku Kristijana Ćoze iz Mandrila i Sanija Terzića iz Sluma, večer prisjećanja na Badu i njegovu ostavštinu zaključili su na najbolji mogući način – nabrijanom svirkom koja nikoga u Stereu nije ostavila ravnodušnim.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
Tommy zna što voliš