Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 30° 2
Sutra: 28° 30° 2
19. lipnja 2018.
Puno posla pravnoj službi

Jesu li Hloverka, Rotim i Jabuka vrijeđali i klevetali kolege?

Holverka Novak Srzić / Foto: Bruno Konjević / CROPIX
Holverka Novak Srzić / Foto: Bruno Konjević / CROPIX
Autor:
Objavljeno: 21. svibanj 2012. u 20:29 2012-05-21T20:29:17+02:00

 Nema davno da je Uprava HRT-a Elizabeti Gojan zalijepila još jednu opomenu te je dotjerala do pred sam otkaz. Razlog je bio intervju dan Slobodnoj Dalmaciji i to zato jer ga je, kako su pojasnili s HRT-a, dala bez dozvole nadređenih i jer je njime, kako je pojasnio predsjednik Uprave HRT-a Josip Popovac, omalovažavala kolege i iznosila neistine koje štete kući. Ogranak HND-a na HTV-u tražio je da se, ako je tome već tako, analiziraju i intervjui što su ih tisku u zadnje vrijeme dali Hloverka Novak Srzić i Ivan Jabuka držeći da su i oni vrijeđali kolege, pa još uz dozvolu od nadređenih. Začudo ili ne, to se, kako saznajemo, i dogodilo. Marko Ugarković, član Uprave u ostavci, naložio je Pravnoj službi da vidi ima li u spomenutim razgovorima vrijeđanja i neistina, pa će, ako Pravna služba takvo što nađe, svima udijeliti opomene! Na analizu je osim Jabukinog i Hloverkinog intervjua otišao i intervju što ga je Goran Rotim dao tjedniku Forum. 

    Neslužbeno se saznaje kako su djelatnici čiji su razgovori na analizi Pravnoj službi dali svoja pismena očitovanja. Pravorijek Pravne službe očekuje se za koji dan. Kakav će biti, ne zna se. Zna se zato da je Upravu zaboljelo kada je Elizabeta Gojan, predsjednica Izvršnog odbora HND-a na HTV-u, kazivala primjerice kako se »s balavcima lakše manipulira« i kako na HTV-u prolaze »lijepi i bez mozga«. Hoće li im se klevetama i lažima učiniti i izjave Hloverke Novak Srzić poput one kako su neke njene kolegice bile »intimne s generalima HV-a« – vidjet će se. Ivan Jabuka možda se nađe u problemu jer je za neke od kolega kazao kako vole popiti, dok bi Upravu moglo boljeti i to što je Goran Rotim kazao kako aktualna Uprava HRT pretvara u škver. U međuvremenu se kroz intervju s kojekim obračunala i Sandra Križanec, no njen intervju, barem za sada, nitko nije poslao Pravnoj službi na analizu. 
 

    A sve se to kolegijalno čerečenje preko tiska događa u trenu kada je započela javna rasprava o izmjenama i dopunama Zakona o HRT-a iz kojih je vidljivo da je aktualnoj Upravi i uredničkom kadru, manje više, odzvonilo. Čini se da je i njima to jasno, jer je Uprava, kako se saznaje, posve odustala od toga da amenuje urednike programskih cjelina, tima što ga je predložio glavni urednik HTV-a Bruno Kovačević. U Upravi su zaključili kako nema smisla potpisivati ništa, poglavito ne nečija imenovanja, kad HTV čeka izbor novog uredničkog kadra čim stupi na snagu. Stoga će ovu etapu HTV-ova puta okončati sve sami v.d. redakcijski šefovi.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka