Nedjelja, 7. veljače 2016.
Puno posla pravnoj službi

Jesu li Hloverka, Rotim i Jabuka vrijeđali i klevetali kolege?

Holverka Novak Srzić / Foto: Bruno Konjević / CROPIX
Holverka Novak Srzić / Foto: Bruno Konjević / CROPIX
Autor: Siniša Pavić
Objavljeno: 21. svibnja 2012. u 20:29

 Nema davno da je Uprava HRT-a Elizabeti Gojan zalijepila još jednu opomenu te je dotjerala do pred sam otkaz. Razlog je bio intervju dan Slobodnoj Dalmaciji i to zato jer ga je, kako su pojasnili s HRT-a, dala bez dozvole nadređenih i jer je njime, kako je pojasnio predsjednik Uprave HRT-a Josip Popovac , omalovažavala kolege i iznosila neistine koje štete kući. Ogranak HND-a na HTV-u tražio je da se, ako je tome već tako, analiziraju i intervjui što su ih tisku u zadnje vrijeme dali Hloverka Novak Srzić i Ivan Jabuka držeći da su i oni vrijeđali kolege, pa još uz dozvolu od nadređenih. Začudo ili ne, to se, kako saznajemo, i dogodilo. Marko Ugarković , član Uprave u ostavci, naložio je Pravnoj službi da vidi ima li u spomenutim razgovorima vrijeđanja i neistina, pa će, ako Pravna služba takvo što nađe, svima udijeliti opomene! Na analizu je osim Jabukinog i Hloverkinog intervjua otišao i intervju što ga je Goran Rotim dao tjedniku Forum. 

    Neslužbeno se saznaje kako su djelatnici čiji su razgovori na analizi Pravnoj službi dali svoja pismena očitovanja. Pravorijek Pravne službe očekuje se za koji dan. Kakav će biti, ne zna se. Zna se zato da je Upravu zaboljelo kada je Elizabeta Gojan, predsjednica Izvršnog odbora HND-a na HTV-u, kazivala primjerice kako se »s balavcima lakše manipulira« i kako na HTV-u prolaze »lijepi i bez mozga«. Hoće li im se klevetama i lažima učiniti i izjave Hloverke Novak Srzić poput one kako su neke njene kolegice bile »intimne s generalima HV-a« – vidjet će se. Ivan Jabuka možda se nađe u problemu jer je za neke od kolega kazao kako vole popiti, dok bi Upravu moglo boljeti i to što je Goran Rotim kazao kako aktualna Uprava HRT pretvara u škver. U međuvremenu se kroz intervju s kojekim obračunala i Sandra Križanec , no njen intervju, barem za sada, nitko nije poslao Pravnoj službi na analizu. 
 

    A sve se to kolegijalno čerečenje preko tiska događa u trenu kada je započela javna rasprava o izmjenama i dopunama Zakona o HRT-a iz kojih je vidljivo da je aktualnoj Upravi i uredničkom kadru, manje više, odzvonilo. Čini se da je i njima to jasno, jer je Uprava, kako se saznaje, posve odustala od toga da amenuje urednike programskih cjelina, tima što ga je predložio glavni urednik HTV-a Bruno Kovačević . U Upravi su zaključili kako nema smisla potpisivati ništa, poglavito ne nečija imenovanja, kad HTV čeka izbor novog uredničkog kadra čim stupi na snagu. Stoga će ovu etapu HTV-ova puta okončati sve sami v.d. redakcijski šefovi.

Komentari

5
Morate biti prijavljeni ako želite ostaviti komentar. Prijavi se / Registriraj se
 • Dunja Sporer
  Dunja Sporer   Objavljeno: 11. lipnja 2012. u 0:42

  Bravo, Tacitus! Samo hrabro govoriti !

 • generalić
  generalić   Objavljeno: 24. svibnja 2012. u 6:32

  Bravo, Tacitus - svaka Vam zlata vrijedi.

 • lolobrigita
  lolobrigita   Objavljeno: 22. svibnja 2012. u 17:03

  Hloverka,Križanec,Jabuka, Kovačević i Rotim su uvreda zdravom razumu.Zato pada gledanost.

 • U2fuzije
  U2fuzije   Objavljeno: 22. svibnja 2012. u 15:59

  Izgleda da je temeljno HRT-a se pretvorila u Mesicevo debelo guzno crijevo sa jednom
  grupom "BAKTERIJANACA" koji uvode cenzuru protiv svake istine kad se radi i govori o Stipi mesicu,
  kao velikom veleizdajniku hrvatskog naroda i Hloverka se nalazi u toj grupi "BAKTERIJANACA".

 • Tacitus
  Tacitus   Objavljeno: 22. svibnja 2012. u 14:51

  Bruno Kovacevic, Hlover-Srzic, Sandra Krizanec, Ivan Jabuka u usporedbi sa znanjem, intelektualnim mogucnostima i snago istraznog novinarstva, sa gospodinom Zoranom Sprajcom, Elizabetom Gojan, Majom Sever, Denisom Latinom, to mi izgleda kao da na hipodromu osedlas prasicu, pa hoces skakati po parkuru, sto ne ide. Izvinita cijenjena gospodo, malo sam ostar, ali kako vec 40 godina zivim u zapadnoj Europi, mogu i te kako usporediti podobno novinarstvo, od istraznog, a nekada u moje hrvatsko vrijeme, tada cijenjema televizija Hrvatske, danas je pala na nivo emisija "po zelji" bivse vladajuce stranke, koja je u raspadu, isto kao i HRT u ovom izdanju i intendantom, koji nije u mogucnosti ni mentalno izvrsavati zadace te najvaznije hrvatske institucije informiranja javnog mnijenja. Sramota za Hrvatsku i za predplatnike HRT-e !