Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
16. prosinca 2019.
Kao Donatella Versace

Almodovarova i Allenova muza: Mediji su zadnjih dana opet puni Penelope Cruz

Almodovarova i Allenova muza: Mediji su zadnjih dana opet puni Penelope Cruz
Almodovarova i Allenova muza: Mediji su zadnjih dana opet puni Penelope Cruz
Autor:
Objavljeno: 24. siječanj 2018. u 7:33 2018-01-24T07:33:35+01:00

Prošle godine Cruz smo mogli  gledati i u sporednoj ulozi u filmu »Umorstvo u Orient Expressu«. Ove godine priprema novi film u kojem će ponovo će surađivati sa suprugom Baredemom

Ovih dana mediji su puni poznate španjolske glumice Penelope Cruz koja je lani, iako je prešla četrdesetu, pozirala gola za naslovnicu »Esquirea«. Razlog?

Glumi Donatellu Versace u televizijskoj seriji o ubojstvu njenog brata, slavnog modnog kreatora Giannija Versacea. Obitelj i tvrtka Versace ne mogavši spriječiti snimanje ogradila se od serije priopćenjem kako nije autorizirala i nije sudjelovala u nastanku tv serije, te da seriju treba gledati isklučivo kao na izmišljenu priču s obzirom na to da knjiga Maureen Orth »Vulgar Favours« na temelju koje je nastala nije dobila autorizaciju obitelji. Ipak Penelope Cruz je pripremajući se za ovu, možda svoju ulogu života, dugo razgovarala s Donatellom Versace. Gianni Versace bio je jedan od najboljih i napoznatijih modnih kreatora svih vremena. Ubijen je 15. srpnja 1997. godine u dobi od pedeset godina.

Mjesto zločina koji je iznenadio i šokirao svijet bio je mondeni Miami Beach u američkoj saveznoj državi Florida. Pravi razlog ubojstva o kojem ima nekoliko teorija nije razjašnjen ni do današnjeg dana. Za Giannijem Versaceom je posebno tugovao njegov dugogodišnji partner i ljubavnik Antonio D'Amico s kojim je bio u javno deklariranoj homoseksualnoj vezi posljednjih petnaest godina života. Antonio sada vodi svoju vlastitu modnu tvrtku.

DONATELLA Versace, nasljednica Giannijevog modnog carstva poznata je po mnogobrojnim plastičnim operacijama. Otvoreno kaže da joj je prirodni izgled zadnja stvar na pameti. No posljednjih godina Donatella Versace počela je plaćati danak brojnim plastičnim operacijama i vremenu provedenom na kvarcanju. Donatella, »ženski Michael Jackson«, u kratkom vremenu je »ostarila nekoliko desetljeća«.

Iza Donatelle su liječenja od ovisnosti iz 90-tih i briga o kćeri Allegri koja je zbog anoreksije nekoliko puta bila na rubu smrti. Donatella otvoreno priznaje da ju je Elton John izvukao iz pakla droge u kojem se našla nakon ubojstva njenog brata Giannija. Nakon Giannijeve smrti vođenje posla palo je na pretežno na Donatellina leđa.

Peneloper Cruz je rođena 1974. godine. I naši gledatelji se sjećaju njenih početaka u svojedobno i u nas jako popularnim filmovima »Šunka, šunka« i »Sve o mojoj majci«. Svjetsku popularnost stekla je američkim filmovima »Nebo boje vanilije« i »Bandidas«. Uloga u filmu Woodyja Allena »Vicky Cristina Barcelona« donosi joj Oscara za najbolju sporednu glumicu za 2008. godinu, čime je postala prva Španjolka dobitnica Oscara, kao i zvijezde na holivudskom Šetalištu slavnih. Za vrijeme snimanja tog filma upoznala je sadašnjeg supruga Javiera Bardema. Snimala je »Bijeli prah« s Johnnyjem Deppom (2001.), te iste godine i »Mandolinu kapetana Corellija« s Nicholasom Cageom kao i »Vanilla Sky« s Tomom Cruiseom. Godine 2003. snima još dva filma »Fanfan La Tulipe« i »Gothika«.

S Mattom Damonom i Billyjem Bobom Thorntonom glumi u »Svim lijepim konjima«. Slijede »Glava u oblacima (2004.) s Charlize Theron i »Sahara«, ali i »Pirati sa Kariba« opet s Johnnyjem Deppom. Pedro Almodovar i Penelope Cruz ponovo, po treći put, sjedinjuju snage u filmu »Volver«. U siječnju 2006. godine Penelope Cruz je od francuske vlade proglašena vitezom Reda umjetnosti i književnosti.

PENELOPE Cruz se nakon tri godine »hodanja« u srpnju 2010. godine udala za poznatog španjolskog glumca Javiera Bardema s kojim ima dvoje djece.

Posljednje dvije godine Cruz je puno radila. Prvi film snimljen 2016. godine bio je »Zoolander 2« u kojem je glumila uz Bena Stillera i Owena Wilsona. Uloga je tada pisana samo za nju jer je davno izjavila kako obožava prvi dio snimljen daleke 2001. godine. Film nije prošao dobro kod kritike, no to ju nije dotaklo. Iste godine glumila je u špijunskoj komediji »(Ne)Profesionalac« u kojoj su joj partneri bili Sacha Baron Cohen i Mark Strong.

Iste godine ponovo surađuje s Fernandom Truebom na filmu »Kraljica Španjolske«. Uloga joj je donijela devetu nominaciju za nagradu Goya.

Sa suprugom je novu suradnju ostvarila prošle godine u filmu »Loving Pablo«, španjolskoj drami koju potpisuje Fernando León de Aranoa. Cruz je prema riječima kritičara u filmu odlično odglumila ljubavnicu Pabla Escobara Virginiju Vallejo. Da bi se što bolje pripremila za tu ulogu pročitala je nekoliko stotina intervjua te kolumbijske novinarke.

Prošle godine mogli smo je gledati i u sporednoj ulozi u filmu »Umorstvo u Orient Expressu«. Osim u seriji o Versaceu, koja je ujedno i njena prva televizijska uloga, ponovo će surađivati sa suprugom Baredemom. Radit će na španjolskom psihološkom trileru »Everybody Knows« koji kao redatelj potpisuje Asghar Farhadi.

Osim glumom Cruz se bavila i modelingom. Snimila je kampanje za Mango, Ralph Lauren i L'Oréal, a sa sestrom Mónicom dizajnirala je odjeću za Mango i torbice za brand Carpisa.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.