Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 6
Sutra: 7° 7° 6
18. siječnja 2020.
POBJEDNICI DJ-NATJEČAJA

Zvuk luke, rada, različitosti i vode

David Blažević aka Smeđi Šećer, Amor Jashari Kiano & Below Bangkok, Dino Merkl aka DJ Dim i Vladimir Wölfl /  Foto: I. TOMIĆ
David Blažević aka Smeđi Šećer, Amor Jashari Kiano & Below Bangkok, Dino Merkl aka DJ Dim i Vladimir Wölfl / Foto: I. TOMIĆ
Autor:
Objavljeno: 5. prosinac 2014. u 11:52 2014-12-05T11:52:49+01:00

Mikseve koje potpisuju DIM i Kiano & Below Bangkok izabrala je publika glasovanjem na Facebooku, dok je Smeđeg Šećera i Vladimira Wölfla odabrao stručni žiri

RIJEKA » DJ-i DIM, Kiano & Below Bangkok, Smeđi Šećer i Vladimir Wölfl, pobjednici DJ-natječaja EPK AmbasadoRI održanog u sklopu promocije kandidature Rijeke za EPK 2020., predstavljeni su jučer u Salonu Grada Rijeke, a tom su im prigodom uručene i nagrade Hrvatske glazbene unije koja je bila suorganizator natječaja.

   Mikseve koje potpisuju DIM i Kiano & Below Bangkok izabrala je publika glasovanjem na Facebooku, dok je drugu dvojicu odabrao stručni žiri u kojem su bili Dražen Baljak i Robert Salečić. Podsjetimo, natječaj za EPK DJ-e raspisan je na nacionalnoj razini, u suradnji s HGU-om, podružnica Rijeka. Na natječaj je pristiglo 100-tinjak radova, a stručna je komisija među njima odabrala 13 miksova koji su bili u skladu s pravilima. Svi radovi prate teme iz koncepta kandidature Rijeke za EPK 2020, a to su luka, rad, različitost i voda.
  

Koordinate Rijeke

U miksu naziva »45°19’N 14°26’E«, DJ DIM, pravim imenom Dino Merkl, svoja je razmišljanja o konceptu pretočio u glazbu sjećanja koja ga najviše podsjećaju na Rijeku.

   – Naziv miksa su koordinate Rijeke i kad ih upišete u Google, dobijete točno odredište, Rijeku. Svi koji su vidjeli ime miksa i upisali koordinate, znali su gdje se odvija radnja miksa, objasnio je.

   Kiano & Below Bangkok poznati je DJ-duo iz Opatije koji čine braća Amor i Amir Jashari. Oni su se predstavili miksom »Grad koji teče«, a koji kvalitetno prezentira sve teme iz koncepta.

Večeras promocija na Korzu i u Tunelu

Prvi promotivni tulum na kojem će biti predstavljeni miksevi nagrađeni u sklopu natječaja »Luka različitosti« bit će održan već večeras, s početkom u 20 sati na riječkom Korzu, nakon čega se zabava seli u Tunel. Sljedeća promocija bit će održana 18. prosinca u Omladinskom kulturnom centru Palach.

   – Izabrali pjesme na zadane teme – prva je voda, potom luka, voda, a zadnja manjina, objasnio je Amor.

   David Blažević poznatiji kao Smeđi Šećer dočarao je Rijeku kroz retro zvuk, a miks »Prema suncu« otvorio je skladbom riječkog Art Pollution Trija.

   – Kad sam pročitao koje su teme, odmah mi se sve posložilo u glavi jer imam velik fond naše stare glazbe u kojem čujem te riječi iz natječaja. U mjesec dana polako se sve slagalo, a miks je prijavljen u zadnji čas, otkrio je Smeđi Šećer.

   Vladimir Wölfl u miksu »Luka« dočarao je zvukove rada i luke kroz raznolik izbor singlova.

   – Budući da mi je Kontejnerski terminal Brajdica pod prozorom, to mi je bila prva ideja. Kasnije sam shvatio da sam pokrio i teme rada, mora... Miks počinje i završava jedva čujnom Internacionalom snimljenom 1922. u Bakuu, a ima tu i tvorničkih sirena, brodskih sirena, objasnio je Wölfl dodavši kako je u miks dodao i glazbu Briana Ena, Davida Sylviana i drugih kao i dvije vlastite skladbe.
  

Zgodan pomak

– Ovaj je natječaj dobar i zgodan pomak zbog toga što značajan segment članstva naše udruge čine DJ-i. Zato u našoj strukovnoj udruzi imamo i Sekciju DJ-a koju vodi Robert Salečić DJ Sale4Love, rekla je tajnica riječkog HGU-a Jadranka Čubrić.

   Mikseve koji su ušli u uži izbor pohvalio je i Dražen Baljak koji je i sam DJ pa iz iskustva zna koliko je teško raditi miks na zadanu temu.

   – Svi su miksevi vrhunski, svi koji su ušli u izbor pogodili su koncept. Dobar je miks autorsko glazbeno vrijedno djelo, zaključio je Baljak dodavši kako je ovaj natječaj višestruko značajan. Osim što promiče kandidature Rijeke za Europsku prijestolnicu kulture, pomaže i u promociji riječkih DJ-a i afirmaciji DJ-inga.

   Svi miksevi pristigli na natječaj mogu se poslušati na YouTube kanalu te na Facebooku.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.