Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 3
Sutra: 10° 10° 3
22. siječnja 2020.
Pop zvijezda

Svestrana zabavljačica i seks simbol: Kylie Minoque danas slavi pedeseti rođendan

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 28. svibanj 2018. u 8:33 2018-05-28T08:33:20+02:00

Prošla je put od zvijezde tinejdžerskih sapunica do pop kraljice, u tri desetljeća karijere prodala je 80 milijuna ploča, preživjela rak dojke i postala gay ikona. Australska superzvijezda, jedna od rijetkih selebritija koju će svi u svijetu znati i ako se predstavi samo imenom, Kylie, danas slavi 50. rođendan.

Rođena u Melbourneu 28. svibnja 1968., Kylie Minogue prkosila je kritičarima koji su prerano otpisali kao »ptičicu cvrkutalicu« i izrasla u jedan od najvećih australskih kulturnih izvoznih proizvoda i internacionalni seks simbol.

»Postala je sastavni dio australske kulture«, kaže autralska dizajnerica Paula Joye.

Bilo joj je samo 11 kada se pojavila u televizijskoj seriji »Skyways«, ali je glumački napoznatija po zvjezdanoj ulozi Charlene u popularnoj sapunici »Susjedi« u kojoj je nastupala od 1986. do 1988. godine.

S partnerom iz serije Jasonom Donovanom imala je istodobno i stvarnu vezu, koju će Kylie koju godinu kasnije prekinuti zbog karizmatičnog Micheala Hutchencea iz INXS-a.

Njezin prvi singl, obrada hita Litlle Eve »Locomotion« iz šezdesetih godina, vinut će je 1987. na prvo mjesto autralske glazbene ljestvice i dotašnjoj djevojci iz susjedstva omogućiti novu karijeru pop zvijezde i, kasnije, plesne dive.

Idući singl »I Sholud Be So Lucky« osvojit će i britansku ljestvicu, a duet s Jasonom Donovanom »Especially For You« godinu kasnije i cijeli svijet.

Slijedili su megahitovi poput »Better the Devil You Know«, »Spinning Around«, »All The Lovers«, »Kids« ili »Can't Get You Out Of My Head« koje je izvodila diljem svijeta u blještavoj i oskudnoj odjeći i uz zahtjevne plesne koreografije.

Njezini nastupi prepuni energije i zarazne, pop-melodije dobrih vibracija i danas su pobjednička formula, kaže glazbena novinarka Jenny Valentish. »Ona je sjajna, svestrana zabavljačica«.

Zbog svojeg zalaganja za destigmatizaciju oboljelih od ADIS-a i podrške kampanjama legalizacije istospolnih brakova, Klyie ima odanu i široku LBGTI sljedbu koja je naziva »veleposlanicom univerzalne ljubavi«.

Njezin je ljubavni život, međutim, desetljećima punio stupce tabloida, od veze s pokojnim Hutchenceom i Lennyjem Kravitzom do one s francuskim glumceom Oliverom Martinezom.

Pjevačica je bila otvorena i o svojoj borbi s rakom dojke 2005., a nakon izlječenja podizala je svijest o potrebi preventivnih pregleda čak i u tridesetim godinama života.

U pedesetoj ne pokazuje namjeru da uspori. Ove je godine objavila »Golden«, svoj 14. album, koji je odmah zasjeo na prva mjesta u Australiji i Britaniji.

»Ovo je dobro vrijeme u mom životu i zahvalna sam na tome«, rekla je nedavno Sydney Morning Heraldu.

»Radila sam za to, platila sam za to i sada uživam. I čuvam se«.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.