Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 3° 1
Sutra: 3° 3° 1
24. siječnja 2020.
RiS

Ples ne poznaje granice: Na Sušaku izvedena nova produkcija Ivone Brnelić

Foto Josip Čekada
Foto Josip Čekada
Autor:
Objavljeno: 11. veljača 2019. u 10:37 2019-02-11T10:37:27+01:00

Inspiracija za produkciju bila je nepresušna ljubav prema plesu koju je kreativan tim RiS-a savršeno prenio publici

RIJEKA Pred mnogobrojnom publikom u HKD-u na Sušaku u subotu je izvedena sjajna plesna produkcija Love4dance RiS dance centra Ivone Brnelić.

Inspiracija za produkciju bila je nepresušna ljubav prema plesu koju je kreativan tim RiS-a savršeno prenio publici. Plesali su veliki i mali, od onih najmlađih, 3-godišnjaka, do onih najstarijih od 60 godina. Svi su oni zajedno još jednom potvrdili da ples ne poznaje granice. Tijekom nešto više od sat vremena koliko je trajala produkcija, zaljubljenici u ples mogli su uživati u atraktivnim koreografijama u različitim plesnim stilovima kao što su hip hop, MTV, fusion i high heels.

RiS produkciju otvorila je koreografija Irene Čuturić, dugogodišnje članice RiS-a koja sada u Londonu živi svoj plesni san. Seniorske koreografije koje su opet potvrdile visoku kvalitetu ovog plesnog studija i još jednom na riječku plesnu scenu dovele najnovije plesne trendove, bile su upotpunjene vrhunskim projekcijama i rasvjetom te odličnom kostimografijom. Posebno su se istaknule nagrađivane koreografije: »Mantra« koju potpisuje Adriana Blanuša Lošić, »Cacoon« Irene Čuturić te »Capricorn« Eni Milin. Danon Vrljić i David Marčelja su solističkim izvedbama izazvali veliko oduševljenje publike, a zablistao je i trio Nika Čargonja, Dorotea Matejčić i Marta Haistor-Ramić te duo Nina Bušljeta i Lana Vergić.

I oni koji su ovom prilikom prvi put stali pred svjetla pozornice uspjeli su svojim entuzijazmom osvojiti srca publike. Šećer na kraju bila je koreografija izvedena u polufinalu Supertalenta Nove TV kojom su, plešući kao jedno, seniori, juniori i djeca publici prenijeli važnu poruku da je ples puno više od pokreta.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.