Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
24. veljače 2020.
Nevidljivi, a popularni

Dvojac koji nas budi: Predstavljamo voditelje Radija Korzo Pjera Orlića i Kristiana Lajšića

Snimio Vedran KARUZA
Snimio Vedran KARUZA
Autor:
Objavljeno: 25. studeni 2017. u 11:53 2017-11-25T11:53:30+01:00

Kristian Lajšić i Pjer Orlić su radijski dvojac sa kojim mnogim Riječanima započinje i završava radni tjedan. Ponedjeljkom i petkom, od 6 ujutro, ovaj radijski dvojac nas budi, nasmijava i miješa seks, politiku, ljudsku glupost, dobru glazbu...

Dvojac se poznaje dugi niz godina, čak su jedno vrijeme i radili zajedno na Kanalu Ri (Kristian kao montažer a Pjer kao novinar i voditelj) ali definitivni „klik“ dogodio im se na Radio Korzu. Sve je započelo sa Muzikom za cure i dečke u najboljim godinama, a završilo je (barem za sada) sa omiljenom šihtom i emisijom »pod visokim pokroviteljstvom militantnog znanstvenog krila Europske komisije.«

- Ma krenulo je više manje slučajno. Htjeli smo puštati ono što smatramo dobrom glazbom, pa smo pokrenuli Muziku za cure i dečke u najboljim godinama. Na kraju su to pretvorilo u gotovo sat vremena čudnovate priče, koju smo samo na kratko prekidili glazbom, kaže Kristijan.

- Tu smo zapravo skužili koliko smo slični i kako o puno, puno stvari, od glazbe, kulture, politike i svega razmišljamo vrlo, vrlo slično, dodaje Pjer i nastavlja: Onda je bilo normalno da pokušamo i nešto drugo. Šihta je bila izazov i na kraju se, barem nam tako kažu, isplatilo.

Na pitanje odakle inspiracija, dvojac odgovara: Nažalost to nije problem. Uz naše političare i sve one koji želi biti poznati i njihove gluposti, to nije nikakav problem. A ako i naši koji put zakažu (što se do sada niti jednom nije dogodilo) tu je ljudska glupost sa raznih strana svijeta.

Ma nema straha za nas, dok god iza nas stoji militantno znanstveno krilo EU i naravno, naš dragi guru. A svi znate tko je on!

A na pitanje spremaju li uskoro nešto novo, dvojac se samo nasmiješio.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
 Napredna tehnologija za sigurno i trajno rastjerivanje neželjenih životinja iz doma
Miran i uredan dom bez gamadi više nije nemoguća misija!

Napredna tehnologija za sigurno i trajno rastjerivanje neželjenih životinja iz doma