Napeto u ''Zajcu''

Nada Matošević dobila upozorenje o kršenju obveza iz radnog odnosa

Kim Cuculić

V. Karuza

V. Karuza

 Oliver Frljić zamjerio je Nadi Matošević Orešković što je prilikom nedavne dodjele nagrada za najbolja ostvarenja podijelila pismo redatelja Krešimira Dolenčića s obrazloženjem njegova nedolaska u Rijeku, a sada od bivše intendantice traži da dokaže da joj se prijetilo otkazom, kao što navodi u svom jučerašnjem reagiranju  



RIJEKA » Nakon očitovanja Nade Matošević-Orešković, bivše intendantice HNK-a Ivana pl. Zajca, što je pod naslovom »Dug ‘Zajca’ je kumulativan i potpuno transparentan«, objavljen u jučerašnjem broju našeg lista, istoga dana sadašnji intendant Oliver Frljić dostavio je dopis Nadi Matošević-Orešković u kojemu na njenu tvrdnju da joj se prijetilo otkazom moli očitovanje te argumentaciju s dokazima ili svjedocima.


  Od Nade Matošević-Orešković dobili smo taj dopis, a kao argument i još dva dokumenta – prvi je »Upozorenje o kršenju obveza iz radnog odnosa i poziv na iznošenje pismene obrane«, a drugi je »Očitovanje na upozorenje o kršenju obveza iz radnog odnosa«. U prvom dokumentu koji je datiran 23. prosinca 2014. godine, a potpisuje ga intendant Oliver Frljić, piše sljedeće:   – Upozoravamo Vas da je intendant poslodavca utvrdio da ste dana 19. prosinca 2014. godine u radnim prostorima Kazališta neovlašteno od strane Kazališta i neprimjereno vremenu i prigodi (neposredno nakon dodjele nagrada nagrađenim predstavama) medijskim djelatnicima podijelili pismo koje je na adresu Kazališta poslao Krešimir Dolenčić, a u kojem se pismu uvredljivo i s nipodaštavanjem govori o HNK Ivan pl. Zajca. Navedenim postupanjima izvršili ste nedvojbenu povredu radnih obaveza i prava vezana uz prekoračenje ovlasti Vašeg sadašnjeg radnog mjesta, a time i potencijalno nanijeli štetu ugledu Kazališta, budući da isključivo ovlaštenje za ovakvo istupanje i postupanje imaju intendant i propagandna služba kazališta.

 Slijedom navedenoga pozivamo Vas da u roku od 3 dana od dana slanja ovog upozorenja poslodavcu iznesete i dostavite pisano očitovanje vezano uz navedeni čin nakon čega će uslijediti također pisana odluka poslodavca o daljnjem važenju ili mogućem otkazivanju Ugovora o radu. Ujedno Vas upozoravamo da će svako daljnje kršenje obveza iz radnog odnosa, ovakvo ili slično, za sobom povući mogući otkaz ugovora o radu. 


  Nakon toga očitovala se Nada Matošević-Orešković.


Opširnije u tiskanom izdanju