Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
21. siječnja 2020.
Centar Gervais

Ima neka posebna veza: Opereta se ove jeseni konačno vraća u Opatiju

Foto Marin Aničić
Foto Marin Aničić
Autor:
Objavljeno: 27. travanj 2019. u 12:07 2019-04-27T12:07:51+02:00

OPATIJA - Ernie Gigante Dešković, ravnatelj Festivala Opatija, jučer se u Opatiji sastao s poznatim umjetnicima iz Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca u Rijeci, nacionalnom prvakinjom opere Kristinom Kolar, solisticom Vanjom Zelčić, dirigentom Igorom Vlajnićem i prvakom opere Robertom Kolarom, a rezultat njihovog dogovora razveselit će publiku koja voli operetu.

Naime, kako je pojasnio Gigante Dešković, tijekom jeseni 2019. u Centru Gervais će biti »povratak operete u Opatiju«.

– Operete i Opatija imaju posebnu vezu. Ovdje se tijekom prve polovine 20. stoljeća održavao Međunarodni festival opereta, koji je zatim svoju tradiciju nastavio u tršćanskom dvorcu San Giusto. Operete imaju posebnu vezu i s K.und K. prostorom, tako da nije neobičan naš interes u tom pravcu. Počeli smo potkraj 2017. s oživljavanjem te priče i u »Gervaisu« te zajedno s Međunarodnim udruženjem opereta iz Italije održali posvetu operetama. Zatim su tu koraci suradnje s našim zbratimljenim gradom, austrijskim Bad Ischlom, koji vjerno čuva tu tradiciju.

U cijelom tom kontekstu je bio i ovaj susret s našim vrijednim ovdašnjim umjetnicima, a rezultat je da će svi koji vole operetu ove jeseni imati razlog više doći u opatijski »Gervais« - naglasio je ravnatelj Festivala Opatija. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.