Apple Ring

Uskoro novi Appelov gadget: Pametni prsten reagira na zvuk, dodir, ali i kretnju

P. N.

Foto: Apple

Foto: AppleApple želi patentirati svoj novi uradak – tzv. »elektronički prsten « kojim bi ste mogli upravljati svim svojim ostalim uređajima, a da ih ne dodirujete.


Dizajn prstena zamišljen je je tako da uključuje zaslon osjetljiv na dodir, glasovnu naredbu, kontrolu gestom ruke i još mnogo toga.


Cilj mu je poboljšati korisničko iskustvo većih uređaja poput iPhonea i iPada.
Apple u patentu objašnjava da se uređaji sa zaslonom osjetljivim na dodir mogu smatrati nezgrapnim, nezgodnim ili neučinkovitim za određene zadatke i aplikacije. Predlaže da predugo držanje iPhonea i iPada može zamoriti neke korisnike te da bi Apple Ring mogao biti efikasniji način za kontrolu tih uređaja iz daljine.


Apple također ističe potencijalne sigurnosne prednosti prstena, navodeći da bi svjetlo koje emitiraju neki uređaji sa zaslonom osjetljivim na dodir mogli biti neprikladni u određenim društvenim okruženjima ili čak opasni ako odaju položaj ugroženog korisnika.Tehnološki gigant naime vjeruje da bi u opasnoj situaciji uređaj s prstenom mogao biti sigurniji i diskretniji način za pomoć korisniku uređaja.


Apple nije usamljen u ideji »pametnog prstena«. Amazon je nedavno otkrio Echo Loop, pametni prsten koji koristi Alexa. Uređaj je sličan pametnom zvučniku, ali je omotan oko vašeg prsta. Trenutačno je dostupan samo u SAD-u i s cijenom od 129,99 dolara .


Ostali tehnički divovi također sve su češće razmišljaju o gadgetima »bez uporabe ruku«.


Google je nedavno predstavio svoj Pixel 4 pametni telefon, a jedna od njegovih najboljih novih prednosti nazvana je Project Soli, a pruža efekt ‘Motion Sense’.


Radi pomoću radara i omogućuje upravljanje Pixel 4 bez da ga dodirujete.


Možete mahati rukama u zraku da biste zaustavili ili preskočili pjesme, utišali alarme, telefonske pozive i još mnogo toga.


Kao i za sve patente ne može se još potvrditi hoće li Apple izvesti pametni uređaj dok ne bude službeno potvrđeno.