Top 5 aplikacija

Pogledajte koje su najpopularnije aplikacije za obrađivanje fotografija u 2018.

P. N.

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Aplikacije koje će promijeniti vaš način obrade fotografijaSve veća poboljšanja kamera na pametnim telefonima podigla su kvalitetu fotografija i njihovih obrada. Fotografiranje pomoću pametnih telefona postala je svakodnevnica, a korištenje filtera pružaju nam nove mogućnosti u editiranju kako bi izgledale što privlačnije na društvenim mrežama.


Donosimo vam 5 trending aplikacija za obrađivanje fotografija pomoću kojih ćete stvoriti fotografije kao profesionalni fotografi.


1. Instagram
Za Instagram ste sigurno već svi čuli. Ono što ovu platformu čini različitim od drugih društvenih platformi jest činjenica kako je ovo također i najpopularnija mobilna aplikacija za obrađivanje fotografija. Sa svojih 40 filtera s mogućnostima prilagođavanja intenziteta, pomoću ove platforme dobit ćete “ugođaj” koji tražite. Nakon što završite s obradom, svoju novu fotografiju možete odmah podijeliti na platformi. Aplikacija je besplatna za Android/ iOS sustave.


Foto: Pixabay


Foto: Pixabay2. Adobe Photoshop Express/ Lightroom


Obje Adobove aplikacije nude odlične filtere i kvalitetne alate za obradu fotografija. Kako biste iskoristili sve opcije Lightrooma, morat ćete se registrirati preko desktop verzije. Fotografije možete obrađivati u raw formatu i kompatibilni su sa Android/ iOS platformama.


Foto: Instagram/ Adobe Lightroom


Foto: Instagram/ Adobe Lightroom3. VSCO


Još jedna odlična aplikacija koja korisnicima nudi 20 filtera za obradu. Nije potpuno besplatna, te ćete se morati registrirati ukoliko želite isprobati sve njene funkcije. Ono po čemu je ova aplikacija posebna jest činjenica da alate za obradu možete postaviti prema vlastitim preferencama.


Foto: Instagram/ VSCO


Foto: Instagram/ VSCO4. EyeEM


Ova aplikacija sadrži 24 predivna filtera. Njena prednost je u tome što pomoću ove aplikacije možete ne samo obrađivati fotografije, nego ih i direktno prodavati. Ima preko 15 milijuna korisnika, što dovoljno govori o njenoj kvaliteti.


Foto: Instagram/ EyeEM


Foto: Instagram/ EyeEM5. Pixlr


Pixlr je postao jako popularan u zadnjih par godina. Ističe se od drugih aplikacija svojim brojnim alatima za obradu fotografija poput auto fixa. Prikladna je za Android/ iOS sustav, ali i za desktop verziju. Možete je koristiti direktno online iz svog web preglednika. Oduševit će vas svojim opcijama za stvaranje kolaža te dodavanje stickera, okvira i teksta fotografijama.


Foto: Instagram/ Pixlr


Foto: Instagram/ PixlrIzvor:MobileAppDaily