Pandemija

U BiH 92 novozaražena i šest umrlih u 24 sata

Hina

Foto Armin Durgut/PIXSELL

Foto Armin Durgut/PIXSELL

Prema podacima entitetskih zavoda za javno zdravstvo u Federaciji BiH testirana su 503 uzorka, pri čemu je zaraza potvrđena u 57 slučajeva, dok su u Republici Srpskoj testirali 357 uzoraka, a virus SARS-CoV-2 potvrđena je u 35 slučajevaU Bosni i Hercegovini u ponedjeljak su registrirana 92 nova slučaja zaraze koronavirusom, što je manje od skoro tromjesečnog prosjeka u kojemu je taj broj gotovo redovito bio iznad 200 slučajeva.


U posljednja 24 sata umrlo je šest osoba koje su bile zaražene Covidom-19.


Prema podacima entitetskih zavoda za javno zdravstvo u Federaciji BiH testirana su 503 uzorka, pri čemu je zaraza potvrđena u 57 slučajeva, dok su u Republici Srpskoj testirali 357 uzoraka, a virus SARS-CoV-2 potvrđena je u 35 slučajeva.
Pojedinačno je najviše novozaraženih na području Sarajeva, gdje je potvrđeno deset novih slučajeva, te u Banjoj Luci, gdje je zaraza potvrđena kod sedam osoba.


Sve te brojke ipak su znatno manje nego u protekla dva mjeseca i ovo je prvi put, osim rezultata zabilježenog 7. rujna, da BiH ima dvoznamenkasti dnevni broj novozaraženih, jer je on još od kraja lipnja gotovo redovito bio veći od 200.


U cijeloj zemlji trenutačno je nešto više od sedam tisuća tzv. aktivnih slučajeva u kojima se provodi zdravstveni nadzor nad osobama kod kojih je potvrđen koronavirus.