EPIDEMIJA U SUSJEDSTVU

Srbija ima 311 novooboljelih: Ministar zdravstva kaže da će se svi morati cijepiti

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

Srbijanski ministar zdravstva poručio je kako "nema drugog rješenja" osim cijepljenjaBEOGRAD – Srbijanski ministar zdravstva Zlatibor Lončar rekao je u nedjelju da se većina ljudi u Srbiji treba cijepiti čim se pojavi cjepivo protiv koronavirusa jer taj virus neće sam od sebe nestati.


Srbijanski ministar zdravstva poručio je kako “nema drugog rješenja” osim cijepljenja.


“Koronavirus ostaje s nama sve dok se ne nađe cjepivo, a onda se će se morati cijepiti velika većina ljudi. Nemojte da se zanosimo i čekamo neki datum da samo nestane”, rekao je Lončar na konferenciji za novinare Kriznog stožera.
Lončar je naglasio da “ne smije biti opuštanja”, te da je “60-70 posto bolnica pretvoreno u covid bolnice”.


Cilj je da se čim prije svi bolnički kapaciteti vrate u normalan režim rada, što je moguće ako broj novooboljelih dnevno bude jednoznamenkast, dodao je.


U nedjelju je taj broj i dalje troznamenkast, odnosno u posljednja 24 sata Srbija ima 311 novooboljelih. Umrlo je osmero pacijenata zaraženih koronavirusom.


Lončar je na konferenciji za novinare naveo da je na bolničkom liječenju 4196 oboljelih, a na respiratorima u covid bolnicama u nedjelju je 146 pacijenta.


Od početka epidemije 6. ožujka dosad je registrirano 26.193 oboljelih od covida-19, a prema nedjeljnim službenim podacima ukupno je umrlo 590 ljudi, što je postotak smrtnosti od 2,25 posto.