Korona u svatovima

Svadba u Bjelovaru novo veliko žarište! Dosad zaraženo već 36 uzvanika: ‘Bojimo se da to nije konačna brojka’

P. N.

Ilustracija iStock

Ilustracija iStock

Virus je, inače, ušao i u Opću bolnicu Bjelovar, gdje je još jučer potvrđena zaraza kod jednog pacijenta i jedne medicinske sestreNovo veliko žarište epidemije Covida-19 je – Bjelovar.


U tom su gradu u zadnja 24 sata potvrđena 33 nova slučaja zaraze koronavirusom, a svi oboljeli bili su prošlog vikenda na jednoj svadbi. U županijskom stožeru navode kako to vjerojatno nije konačna brojka, jer se čekaju još neki nalazi, budući je zbog prebukiranosti pao sustav tijekom testiranja.


Slučajeva povezanih s tom svadbom bilo je i jučer i to tri, tako da je dosad ukupan broj potvrđenih slučajeva zaraze vezanih uz taj događaj – 36.
Zbog složene situacije, lokalni stožer hitno je u proceduru uputio novu odluku – broj sudionika svadbenih svečanosti ograničava se na 50, a jednak broj moći će maksimalno prisustvovati i pogrebima. Također, za ostala slavlja, broj sudionika ograničava se na – 20.


Virus je, inače, ušao i u Opću bolnicu Bjelovar, gdje je još jučer potvrđena zaraza kod jednog pacijenta i jedne medicinske sestre. Testirano je 48 djelatnika i pacijenata koji su bili u kontaktu s oboljelima. 46 je nalaza negativno, za dva se još čekaju rezultati.