Znakovita diplomacija

Prvi čestitar: Je li Jean Todt susretom s Kolindom najavio njeno imenovanje u Međunarodni olimpijski odbor?

Edi Prodan

Foto FIA

Foto FIA

Iako će se tek na sutrašnjoj virtualnoj sjednici MOO potvrditi kandidate za IO, Todt se izgleda našao u ulozi - prvog čestitaraUnatoč izostanku najave tog susreta, najzanimljiviji dio dosadašnjeg posjeta Jeana Todta, predsjednika Svjetske automobilističke federacije (FIA) i posebnog izaslanik za sigurnost na cestama Ujedinjenih naroda, bio je njegov susret s bivšom predsjednicom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović, kandidatkinjom za sutrašnji izbor za članicu Međunarodnog olimpijskog odbora.


Sastanku je nazočIo i predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša. Iako će se tek na sutrašnjoj virtualnoj sjednici MOO potvrditi kandidate za IO, Todt se izgleda našao u ulozi – prvog čestitara.


Todt je inače u društvu predsjednika Hrvatskog auto i karting saveza Davorina Štetnera te glavnog tajnika Zrinka Gregureka, kako izvješćuje HAKS, održao sastanak s predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem.

U kasnim popodnevnim satima čelni čovjek FIA-e, koji je na toj funkciji već 11 godina, susreo se s ministrom vanjskih poslova Gordanom Grlićem Radmanom te s još nekoliko državnih i sportskih dužnosnika.