Koronavirus

Na šest i pol tisuća testiranih danas imamo 213 novih slučajeva zaraze. Preminulo je još pet osoba

P. N.

Foto Pixsell

Foto Pixsell

Među njima je 288 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 23 pacijentaU posljednja 24 sata zabilježeno je 213 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 1256. Među njima je 288 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 23 pacijenta.


Preminulo je 5 osoba.


Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 16593 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 280 preminulo. Ukupno se oporavilo 15057 osoba, od toga 110 u posljednja 24 sata. U samoizolaciji je trenutno 8155 osoba.
Do danas su ukupno testirane 307 084 osobe, od toga 6592 u posljednja 24 sata, priopćio je Nacionalni stožer.


ZBIRNE BROJKE


Grad Zagreb – 44


Splitsko – dalmatinska županija – 42


Krapinsko-zagorska županija – 21


Bjelovarsko-bilogorska županija – 11


Primorsko – goranska županija – 11


Zadarska županija – 9


Osječko – baranjska županija – 8


Vukovarsko – srijemska županija – 7


Zagrebačka županija – 7


Dubrovačko – neretvanska županija – 4


Brodsko-posavska županija – 3


Koprivničko – križevačka županija – 3


Sisačko – moslavačka županija – 2


Istarska županija – 2


NOVO! 12:24 – U posljednja 24 sata na području Krapinsko-zagorske županije zabilježen je 21 novi slučaj zaraze koronavirusom, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.


U istom su razdoblju ozdravile tri osobe, a pristiglo je i 79 negativnih nalaza, dok se čekaju rezultati za još pet uzorka, priopćili su iz Stožera.


Ukupno je aktivno 111 slučajeva zaraze koronavirusom s prebivalištem na području Krapinsko-zagorske županije, a u samoizolaciji se nalaze 463 osobe.


NOVO! 12:05 – Nova 44 slučaja zaraze zabilježena su u zadnja 24 sata u Zagrebu, izvijestio je u srijedu zagrebački Stožer civilne zaštite u kojem strahuju da bi s dolaskom hladnijeg vremena broj novih slučajeva mogao drastično porasti.


U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” u proteklom 24-satnom razdoblju testirane su 972 osobe, a 188 osoba dobilo je mjeru samoizolacije.


U Zagrebu je trenutno 327 aktivnih slučajeva, a u samoizolaciji 1736 osoba, 16 je više izliječenih u odnosu na jučer.


NOVO! 11:45 – Na području Zadarske županije devet je novooboljelih osoba od koronavirusa.


Među novozaraženim osobama pet je žena i četiri muškaraca i to na području Zadra (2), te u Benkovcu, Pagu, Kali po jedna osoba i po dvije u Pakoštanima i Starigradu.


NOVO! 11:35 – Jedna starija osoba umrla je uslijed zaraze koronavirusom, a novih 11 osoba je zaraženo u zadnja 24 sata u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, priopćio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.


Najviše novozaraženih osoba, njih devet, je iz Đulovca, dok su dvije iz Daruvara.


Umrla je jedna zaražena starija osoba, druga od početka pandemije s područja županije.


U županiji je trenutno covidom-19 zaraženo 30 osoba. U samoizolaciji su 404 osobe.


NOVO! 10:58 – U posljednjem 24-satnom razdoblju na području Brodsko-posavske županije zabilježena su tri nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2. Zaražene osobe imaju prebivalište u općinama Staro Petrovo Selo, Oriovac i Vrpolje. Pozitivne su još i dvije osobe koje su testirane u Slavonskom Brodu, ali imaju prebivalište u drugim županijama. Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije iznosi 633, dok je broj aktivnih slučajeva 25 (4 manje nego prethodni dan).


NOVO! 10:26 – U Zagrebačkoj županiji u posljednja 24 sata sedam je novozaraženih osoba koronavirusom od kojih po jedna iz Velike Gorice i Svetog Ivana Zeline te pet  iz Dugog Sela, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.


Jedna novozaražena osoba kontakt je prethodno oboljelih dok je za šest slučajeva nejasna epidemiološka anamneza.


Prema podacima županijskog Zavoda za javno zdravstvo, na području županije od početka pandemije evidentirano je ukupno 798 slučajeva zaraze, izliječeno je 547 osoba, a 16 ih je preminulo.


Trenutno je aktivno 235 slučajeva.


NOVO! 10:00 – Vukovarsko – srijemska županija ima sedam novih pozitivnih osoba na covid-19 (dvije iz Vinkovaca te po jedna iz Vukovara, Županje, Drenovaca, Berka i Nijemaca). Preminulih nema.


NOVO! 9:56 – U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom. Riječ je o dvije ženske osobe iz Dubrovnika (za jednu je utvrđena epidemiološka veza), jednoj ženskoj osobi iz Konavala te jednoj ženskoj osobi koja nema prebivalište na području županije. U posljednja 24 sata preminula je jedna osoba pozitivna na covid-19 (1944. godište), priopćio je županijski stožer.


NOVO! 9:46 – Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 685 obrađenih testova danas su 42 novooboljele osobe pozitivne na COVID infekciju i to iz Splita 17, Sinja 7, Imotskog 1, Solina 6, Trilja 3, Hvara 1, Dugopolja 1, Jelse 1, Klisa 1, Prološca 2, Segeta 1 i Šolte 1 osoba.


Od 42 novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije 30 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju.


NOVO! 9:44Primorsko – goranska županija danas ima 11 novih slučajeva, a tri su osobe preminule. Više čitajte OVDJE.


NOVO! 9:17 – Osječko – baranjska županija analizirala je 350 uzoraka i ima 8 novozaraženih. Po tri novopozitivne osobe su sa šireg područja gradova Osijeka i Đakova te po jedna iz Strizivojne i Čepina.


Na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek i dalje se nalazi 21 oboljela osoba, a od danas su tri osobe na respiratoru, jedna manje nego jučer.


NOVO! 9:12 – Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 185 uzoraka briseva na COVID-19 (88 za administrativne potrebe) na covid-19, od kojih su 2 pozitivna, epidemiološka obrada je u tijeku.


NOVO! 9:01 – Dvije su novooboljele osobe u Sisačko-moslavačkoj županiji. Jedna osoba je korisnik Doma za starije i nemoćne s područja općine Topusko, u visokoj je životnoj dobi s prisutnim komorbiditetima te se nalazi na bolničkom liječenju u Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić u Sisku, dok je druga osoba s područja grada Popovače i epidemiološka obrada je u tijeku, priopćio je županijski stožer.


NOVO! 8:51 – Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako su nakon pristiglih nalaza na području županije potvrđena tri nova slučaja zaraze virusom SARS -CoV-2. Epidemiološka obrada bliskih kontakata novozaraženih osoba je u tijeku.