NOVI SAZIV

Konstituirajuća sjednica Hrvatskog sabora bit će 22. srpnja, svi zastupnici će morati nositi maske

P. N.

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Učinit ćemo sve da prvo zasjedanje održimo tamo vodeći računa o epidemiološkim mjerama, zastupnici će imati maske, zbog digniteta Sabora i prve sjednice napravit ćemo ju u Hrvatskom saboru, rekao je Gordan JandrokovićZAGREB – S obzirom na rast broja novooboljelih od koronavirusa, Gordan Jandroković je rekao razmišlja li o tome da konstituirajuću sjednicu održi izvan zgrade Sabora.


“Učinit ćemo sve da prvo zasjedanje održimo tamo vodeći računa o epidemiološkim mjerama, zastupnici će imati maske, zbog digniteta Sabora i prve sjednice napravit ćemo ju u Hrvatskom saboru.


Ako ne bude žalbi na izbore u Raši, očekujem da ćemo sjednicu imati 22.7., dakle idući tjedan”, rekao je Jandroković i osvrnuo se na poziv na sastanak o krizi koja slijedi koji je premijer Andrej Plenković uputio čelnicima parlamentarnih stranaka.
“To je gesta predsjednika HDZ-a s obzirom na izazove koji nas čekaju najesen, želi dati sve informacije svima koji su ušli u Sabor, to nije folklor to je pokušaj da upozna sve koji će sudjelovati u radu Sabora s cijelom situacijom, to je gesta dobre volje, vjerujem da će se većina odazvati”, rekao je Jandorković kako javlja N1.