Oprez u prometu

Autocesta Rijeka-Zagreb i dalje zatvorena, kilometarska kolona kod Delnica, ograničenja na riječkoj zaobilaznici

Hina

Foto: V. KARUZA

Foto: V. KARUZA

Kako bi se izbjegla kolona od pet kilometara pred naplatom Delnice u smjeru Rijeke vozačima iz HAK-a savjetuju korištenje naplate Ravna Gora gdje nema dužih čekanja te DC3 kroz Gorski Kotar.Zbog jakog vjetra autocesta A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Delnice i Kikovica, i dalje je zatvorena za sav promet, obilazak je državnom cestom kroz Gorski kotar, a pred naplatom Delnice, u smjeru Rijeke, kolona je oko pet kilometara te se prekida promet u tunelu Lučice.


Kako bi se izbjegla kolona od pet kilometara pred naplatom Delnice u smjeru Rijeke vozačima iz HAK-a savjetuju korištenje naplate Ravna Gora gdje nema dužih čekanja te DC3 kroz Gorski Kotar.


Samo za osobna vozila otvoreni su: DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most.
Na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika te lokalnoj cesti LC Križišće-Kraljevica zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a na Jadranskoj magistrali  između Bakra i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.


Na Krčkom mostu zabrana je prometa za I. skupinu vozila: motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu s jednom osovinom.


Na mostu Rječina zbog vjetra ograničenje brzine


Jak vjetar puše i na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između tunela Bristovac i vijadukta Božići, te na mostu Rječina, vozi se uz ograničenje brzine.


Pojačan je promet na važnijim cestovnim pravcima, autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb, Jadranskoj magistrali (DC8) na prilazima turističkim središtima duž obale, osobito na području Zadra, Šibenika, Trogira, Splita, Stobreča, Podstrane, Omiša, Makarske, Krčkom mostu te na pojedinim graničnim prijelazima.


Kolnici su mjestimice mokri i skliski. Vozačima iz HAK-a savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.