Suradnja

Croatia Airlines i Jadrolinija nudit će objedinjenu putničku kartu, od aerodroma do otoka

Hina

Foto Zvonko Kucelin, Zadarski list

Foto Zvonko Kucelin, Zadarski list

Putnik će moći kupiti jednu kartu kojom će moći koristiti usluge i Croatia Airlinesa i JadrolinijeCroatia Airlines i Jadrolinija će putnicima uskoro ponuditi jednu kartu za zračni i pomorski prijevoz, za putovanja iz europskih zračnih luka do hrvatskih otočkih odredišta, priopćile su dvije tvrtke u četvrtak.


Suradnja koja se za sada bazira na međusobnom oglašavanju, uskoro će putnicima omogućiti kupnju objedinjene karte, odnosno putnik će moći kupiti jednu kartu kojom će moći koristiti usluge i Croatia Airlinesa i Jadrolinije.


Djelatnosti obje kompanije sezonskog su karaktera i izuzetno vezane uz turizam pa je svako otvaranje dodatnih prostora kako za same kompanije, tako i za hrvatsko gospodarstvo i turizam u cijelosti, više nego dobrodošlo, ocjenjuje se u priopćenju.
Prilikom potpisivanja ugovora o poslovnoj suradnji predsjednik Uprave Croatia Airlinesa Jasmin Bajić je istaknuo da izazovno okruženje u kojem domaći zračni prijevoznik posluje i sve što zadnjih mjeseci dodatno utječe na cjelokupno hrvatsko i svjetsko gospodarstvo, postavlja nove izazove na koje treba spremno i strateški odgovoriti, kako bi se stvorile konkurentske prednosti u budućnosti.


“Zbog toga smo odlučili ujediniti snage s Jadrolinijom, vodećim putničkim brodarom u Hrvatskoj, čija se morska flota izvrsno nadopunjuje s našom zračnom. Croatia Airlines povezuje Hrvatsku sa svijetom zračnim putem, Jadrolinija morskim, a zajedno možemo stvoriti dodatne pogodnosti putnicima tijekom njihovog putovanja.


Vjerujemo da će naša suradnja ostvariti očekivane ciljeve te tako stvoriti još zadovoljnije putnike i turiste, čineći i na ovaj način Hrvatsku dodatno atraktivnom i dostupnijom”, naglasio je Bajić.


Predsjednik Uprave Jadrolinije David Sopta ističe da se Jadrolinija sa osobitim zadovoljstvom pridružila poslovnoj suradnji s Croatiom Airlines kako bi se putnicima koji dolaze u Hrvatsku avionima približili hrvatski otoci.


Naveo je da broj prevezenih putnika njihovim brodovima, koji je u rekordnoj 2019. godini iznosio 12,5 milijuna putnika, predstavlja velik potencijal za obje tvrtke u smislu ponude za nova putovanja.