Borba s vatrenom stihijom

Požar na starom trajektu u prostoru šibenskog TEF-a

Hina

Foto Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto Dusko Jaramaz/PIXSELL

"Trenutno gori u utrobi broda, u salonu, zbog čega vatrogasci ne mogu dugo boraviti unutra. Oni pokušavaju spriječiti da se vatra proširi na ostale dijelove broda", rekao je MiloševićPožar na starom trajektu ‘Moli’ Split na vezu bivše šibenske Tvornice elektroda i ferolegura (TEF), koji je planuo u nedjelju rano ujutro, još uvijek je aktivan, doznaje se od zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Šibenik Volimira Miloševića.


Dojavu o požaru na brodu hitne su službe zaprimile oko 5,30 sati, a na intervenciji je bilo 15 vatrogasaca iz JVP Šibenik s tri vozila i jednim brodom.


“Trenutno gori u utrobi broda, u salonu, zbog čega vatrogasci ne mogu dugo boraviti unutra. Oni pokušavaju spriječiti da se vatra proširi na ostale dijelove broda”, rekao je Milošević.
Nije poznato ima li i koliko goriva na brodu, ali, kako kaže zapovjednik šibenskih vatrogasaca, požar nije u kontaktu s rezervoarima.


“Hladimo brod pa ne bi trebalo biti problema”, dodao je.


Nakon što se ugasi požar i provjetri brod, bit će pretražena unutrašnjost broda kako bi se utvrdilo je li tko na njemu boravio u trenutku izbijanja vatre.


Točni uzroci požara bit će utvrđeni naknadno, nakon gašenja.


Inače, riječ je o brodu ‘Moli’ Split, trajektu koji je već neko vrijeme na vezu na prostoru TEF-a.