Dragan Kovačević

Bivšem šefu Janafa policija zaplijenila još 4,5 milijuna kuna, sakrio ih je kod prijatelja

Portal Novi list

foto Sasa Zinaja/NFOTO/PIXSELL

foto Sasa Zinaja/NFOTO/PIXSELL

Podsjetimo, na njegovim bankovnim računima nađeno je više od pola milijuna eura, a još najmanje milijun eura u kešu, u raznim valutama, zaplijenjeno je u Kovačevićevoj Toyoti HiluxPolicija je pronašla još 4,5 milijuna kuna koje je donedavni šef Janafa Dragan Kovačević, osumnjičen za primanje 1,9 milijuna kuna mita od vlasnika Elektrocentra Petek Kreše Peteka, sakrio prije uhićenja.


Podsjetimo, na njegovim bankovnim računima nađeno je više od pola milijuna eura, a još najmanje milijun eura u kešu, u raznim valutama, zaplijenjeno je u Kovačevićevoj Toyoti Hilux, koju je prije uhićenja parkirao u garaži prijateljeve vile u Samoboru.


USKOK je priopćio, ne navodeći imena osumnjičenika, da mu je zaplijenjeno još 2.593.800 kuna, 247.200 eura i 20.000 švicarskih franaka. Doneseno je rješenje o proširenju istrage u aferi Janaf protiv Kovačevića i ostalih, među kojima su i HDZ-ov Dražen Barišić te SDP-ov Vinko Grgić.
USKOK navodi kako je novo rješenje o provođenju istrage doneseno protiv dvojice okrivljenika, drugookrivljenog Kovačevića i jednog novog okrivljenika, i to “zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela pranja novca i poticanja na pranje novca”.


“Osnovano se sumnja da je II. okr., u razdoblju od 16. do 29. rujna 2020., u Zagrebu, nakon što je saznao da se priprema njegovo uhićenje te pretraga nekretnina, odnosno pokretnina kojima se koristi, u cilju da onemogući pronalazak i oduzimanje gotovine koju je pribavio počinjenjem kaznenog djela, zatražio od XIV. okr. da primi i sakrije 2,593.800,00 kuna, 247.200 eura i 20.000 švicarskih franaka, na što je XIV. okr. pristao te je, iako je znao da ta gotovina potječe od kaznenog djela, navedeni novac sakrio u svom stanu”, navodi USKOK.


Tko je Kovačeviću sakrio novac u svom stanu? Zasad nije poznato, osim da je taj osoba ovaj tjedan uhićena, nakon što je provedena pretraga stana, prilikom koje je novac pronađen i zaplijenjen.