Plus i minus

Zvuči pomalo nevjerojatno, ali bilo je i dobrih stvari u igri nogometaša Rijeke u visokom porazu u Gradskom vrtu

Mateo Sučić

Franko Andrijašević tijekom ogleda u Osijeku/Foto Arhiva NL

Franko Andrijašević tijekom ogleda u Osijeku/Foto Arhiva NL

Nastavak utakmice u Osijeku definitivno mora biti putokaz po pitanju pristupa i odlučnostiRIJEKA Izvukli smo loše, ali i dobre stvari u igri Riječana tijekom visokog poraza od Osijeka u Gradskom vrtu.


ŠTO NIJE BILO DOBRO


Ulazak u utakmicu


Ozbiljna momčad kakvom se Rijeka smatra sebi jednostavno ne smije dozvoliti ulazak u utakmicu kakav su »bijeli« imali u Gradskom vrtu. Od pristupa, do mlakih duela… Jednostavno, igrači Rijeke moraju napokon preuzeti odgovornost u određenim situacijama (pogodak Jugovića) i odlučnije reagirati u određenim trenucima.
Tranzicija


I prije isključenja Arsenića Rijeka je napadački bila potpuno jalova jer i u rijetkim trenucima kada bi uspjela osvojiti loptu i predati je Čolaku, napadač »bijelih« najčešće bi bio okružen s najmanje trojicom domaćih braniča. Budući da su mu se suigrači sporo priključivali, te su lopte najčešće bile bačene u bunar.


Pročitana igra


Rijeka je u koronapauzi izgubila igru koja je počela dobivati prepoznatljivost. Trka, agresija, okomita proigravanja i ubacivanja bočnih igrača iz drugog plana počeli su davati neki prepoznatljiv štih »bijelima«, koji sada protiv slabijih momčadi (Šibenik, Istra) mogu pobijediti na mišiće, protiv Osijeka to nije slučaj.


ŠTO JE BILO DOBRO


Drugo poluvrijeme


Rijeka je drugo poluvrijeme utakmice u Osijeku, koje je odradila s deset igrača, odradila na dobroj razini, stvorila nekoliko prilika i bilo bi zanimljivo vidjeti kako bi se priča rasplela da je dobila priliku vratiti se u utakmicu iz nekih od situacija koje je stvorila. Nastavak definitivno mora biti putokaz po pitanju pristupa i odlučnosti.


Četvorica u zadnjoj liniji


Rijeka je nakon isključenja Arsenića ostatak utakmice odradila s četvoricom igrača u zadnjoj liniji i, iako s igračem manje, činilo se, imala kakvu-takvu ravnotežu u igri. Budući da su u sustavu 3-5-2 bočni igrači silno važni, a da trenutačno nisu u formi, Rožman bi mogao razmisliti o promjeni sustava na četvoricu u zadnjoj liniji.


Ivan Nevistić


Glupo je isticati vratara kada momčad izgubi 3:0, ali Nevistić je odradio solidnu utakmicu i s još dvije, tri intervencije spriječio teži poraz. Vidi se i da mu nedostaje minuta, da je gotovo dva mjeseca bio bez utakmice, ali sada će dobiti priliku na duže staze i na njemu je da pokaže kako je vratar za visoke domete.