Stanje u prometu

Zbog obilne kiše poplavljene brojne ceste, neke zatvorene i zbog odrona. HAK: ‘Ne idite na put’

Hina

Photo: Sime Zelic/PIXSELL

Photo: Sime Zelic/PIXSELL

Za sav je promet zatvoren i Krčki mostKolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje, a zbog veće količine vode na kolniku i odrona za sav promet zatvorene su neke državne i županijske ceste, izvijestio je u utorak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).


Zbog mjestimice obilnije kiše ponegdje se zadržava veća količine vode na kolniku, te su mogući su odroni, osobito na cestama u gorju i na Jadranskoj magistrali.


Na dijelu autoceste A1 između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići brzina je ograničena na 40 kilometara na sat.
Zbog jakog vjetra samo za osobna vozila otvorene su autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, te autocesta A7 Rupa-Rijeka-Žuta Lokva između čvorova Škurinje i Orehovica, te Jadranska magistrala između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene.


Zbog veće količine vode na kolniku i odrona za sav promet zatvorene su državne ceste Gračac-Knin, Zaton Obrovački-Karin kao i Dvor-Hrvatska Kostajnica u mjestu Kuljani te u Koritinji, ali i podvožnjak u Biogradu.


Za sav je promet zatvoren Krčki most, a na Jadranskoj magistrali od Bakra do Novog Vinodolskog te od Senja do Karlobaga zabrana još vrijedi za dostavna i teretna vozila.


Zatvorene su i mnoge poplavljene županijske ceste zbog odrona i klizišta: Žažina-Mala Gorica, Košutarica-Mlaka, Dobroselo-Mazin-Bruvno, Dobroselo-Srb-Otrić, Pila-Sljeme (zbog odrona).


HAK poziva vozače da se prije polaska na put dobro informiraju o stanju na cesti i prohodnosti te da odgode put ako je moguće.