Tomislav Lopac

Trener Nehaja poslije druge proljetne pobjede: “Najviše raduje što smo dobili bez primljenog gola”

Zlatko Horvat

Domagoj Prizmić u dvoboju s Lukom Jakovljevićem na Lonji/S. DRECHSLER

Domagoj Prizmić u dvoboju s Lukom Jakovljevićem na Lonji/S. DRECHSLER

Sada od igrača koji su u momčadi želimo vidjeti s kime se možemo boriti za nešto više. Kada podvučemo crtu, znat ćemo što nam treba. Sada je prilika u sljedećih godinu-dvije napraviti iskorak - kaže LopacRIJEKA Vodeći sastav SuperSport Treće NL Krk nije osvojio više od boda protiv Kraljevice, drugoplasirani Vinodol se poskliznuo na Bahalinu protiv Uljanika, dok je trećeplasirani Naprijed na Lonji izgubio od Nehaja. Vodeći trio očekivao je sigurno više od boda, ali 14. kolo potvrdilo je da nema laganih utakmica. Nehaj je u nastavak prvenstva ušao s dvije pobjede, uskočio u gornji dio ljestvice i sada se pod Nehajem lakše diše.


– Najviše raduje što smo obje utakmice čisto i zasluženo pobijedili, bez primljenog gola – kaže Tomislav Lopac, trener Nehaja.


Iskoristili su Senjani brojne izostanke u sastavu Naprijeda. U Nehaju dobro znaju kako nije lako igrati kada nisu svi na raspolaganju. U tri utakmice na kraju jeseni doživjeli su tri poraza uz gol-razliku 0:7.


Fizička sprema
– U te tri utakmice imali smo problem s netreniranjem, odnosno obavezama prema fakultetima i školama. Naime, pomaklo se vrijeme, a mi nemamo reflektore, igrači nisu stizali na treninge. Bilo je tu mali milijun razloga, a najveći je bio pad u fizičkoj spremi u tih posljednjih mjesec dana jeseni. U tom dijelu sada se to malo promijenilo. No, mi od prvoga kola i susreta s Cresom do ogleda na Lonji s Naprijedom igramo isto. Sve te utakmice koje smo izgubili mogle su se prelomiti na našu stranu. Bez obzira na ta tri uzastopna poraza, mi imamo neki svoj put. Od iduće polusezone probali bismo nešto više.


Za nagradu momčad Nehaja dobila je dva slobodna dana. Pjesma u svlačionici na Lonji dokaz je jedne homogenosti.


– Mogla je pobjeda biti u uvjerljivija, imali smo još dvije, tri stopostotne šanse, dvaput je naš prvi strijelac išao jedan na jedan s vratarom. Nije imao svoj dan, ali suigrači su ga pokrili i povukli za njega, kao što on njih vuče cijelu sezonu.


Lucijan Tomac, strijelac osam pogodaka ove sezone, jedan je od 19 Senjana u momčadi od 25 s koliko ih, uključujući neke juniore, raspolaže Lopac.


Tomislav Lopac/Z. HORVAT

Tomislav Lopac/Z. HORVAT


– Tri igrača su iz Like, jedan iz Crikvenice, jedan iz Vinodola i jedan s Grobnika. Inače, sada smo se malo više posvetili omladinskom pogonu. Od ove sezone imamo sve natjecateljske momčadi. Digli smo broj djece, imam ih 120-130 zajedno s juniorima. Do sada je to bilo 80-90. Puno ulažemo u omladinski pogon, iako smo svjesni da nikad nećemo moći imati potpuno domaću momčad, pogotovo ako tražiš nešto više.


Talentirana djeca


Utakmice do kraja prvenstva bit će svojevrsni filter za iduću sezonu, u Nehaju ambicija ne nedostaje.


– Naša je realnost plasman između petog i osmog mjesta ove sezone. Sada od igrača koji su u momčadi želimo vidjeti s kime se možemo boriti za nešto više. Kada podvučemo crtu, znat ćemo što nam treba. Sada je prilika u sljedećih godinu-dvije napraviti iskorak. Uprava i predsjednik Denis Opala rade dobar posao i to treba iskoristiti. U svibnju ili lipnju morat ćemo sjesti i vidjeti što dalje. Boraveći u sredini ili pri dnu ljestvice, gubi se atmosfera, a bez atmosfere nema ni rada u omladinskom pogonu. Ta djeca moraju vidjeti da se nešto radi, bez pravog seniorskog nogometa i rezultata teško možeš privlačiti djecu. Mi se moramo dignuti iz svoje okoline, jer posljednji smo na redu kada igrači biraju momčad. Najprije su na redu Hreljin, Grobnik, čak i Crikvenica, Vinodol, a tek onda mi… Imamo problema, ali imaju ih svi. Mi se nećemo moći osloniti na puno igrača sa strane. Dobra je stvar što imamo dovoljno djece, dosta talentirane djece pa se za budućnost srećom ne moramo brinuti.