Nogometna segregacija

Trener Liverpoola zbog nefleksibilnih COVID protokola razmišlja o tome da ubuduće neće dovoditi necijepljene igrače

Hina

Jurgen Klopp/Foto REUTERS

Jurgen Klopp/Foto REUTERS

Što se tiče organizacije, to stvara veliki nered. Ako stvarno želite slijediti protokole, to je stvarno teško - rekao je KloppLIVERPOOL  Trener engleskog prvoligaša Liverpoola Juergen Klopp izjavio je da necijepljeni igrači predstavljaju zdravstveni rizik i da je malo vjerojatno da će njegov klub za pojačanja dovesti igrače koji odbijaju cjepivo.


I trener Aston Ville Steven Gerrard i Crystal Palacea Patrick Vieira također su prošli tjedan iznijeli slično stajalište prema kojem će status cijepljenosti igrača biti jedan od uvjeta kod transfera u zimskom roku.


Prema podacima Premier league, u listopadu je 68 posto njenih igrača bilo cijepljeno s dvije doze, no u ponedjeljak je objavila rekordna 42 slučaja zaraze među igračima što je dovelo do odgode čak deset utakmica.
“Nismo kod toga da bismo potpisali ugovor s nekim igračem, ali razmišljao sam o tome i to će utjecati na transfere”, kazao je Klopp koji je prije bio neodlučan po tom pitanju.


“Ako igrač uopće nije cijepljen on je stalna prijetnja za sve nas… Što se tiče organizacije, to stvara veliki nered. Ako stvarno želite slijediti protokole, to je stvarno teško. Ako jedan igrač dobije COVID, a drugi su bili s njim, onda oni idu u izolaciju. Tako da da, to će utjecati. Nećemo sagraditi zgradu za necijepljene igrače. Nadamo se da to neće biti potrebno”, dodao je.


Liverpool, drugi na ljestvici sa 40 bodova nakon 17 kola, u nedjelju igra protiv sedmoplasiranog Tottenhama koji nije igrao od 5. prosinca i ima dvije odgođene utakmice zbog velikog broja zaraženih koronavirusom u momčadi.