Promotivni film

Svečana sjednica Općinskog vijeća Jelenje: Aktualna vlast najavljuje više od pedeset značajnih projekata u svom mandatu

Sanja Gašpert

foto: arhiva NL

foto: arhiva NL

A o svemu učinjenom u proteklih godinu dana uzvanici na svečanoj sjednici mogli su doznati iz promotivnog filma, u kojem je, između ostalog, rečeno kako je u povijesnoj godini realizirano 25 većih projekataJELENJE – U ovom mandatnom razdoblju cilj je proširiti zgradu vrtića, izgraditi nova igrališta, izgraditi dom za starije, proširiti jelenjsko groblje, poboljšati cestovnu infrastrukturu, proširiti turističku ponudu našeg kraja u obliku novih biciklističkih staza i planinarskih puteva te uređenja postojećih, oplemeniti nekadašnju šljunčaru Dubina kroz gospodarski iskorak kroz postavljanje solarnih panela, proširiti e-usluge naše lokalne samouprave. Više od 50 značajnijih projekata očekuje nas u ovom mandatnom razdoblju i oni će također, kao i oni koji smo izgradili u prošlom mandatu dodatno promijeniti kvalitetu života i vizuru samog mjesta, kazao je to načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Jelenja održanoj u povodu blagdana sv. Mihovila, zaštitnika istoimene jelenjske župe, koji se slavi i kao Dan Općine Jelenje. Marčelja je dodao kako se na svim nabrojanim projektima već uvelike radi, a posebno je istaknuo obnovljeni spomenik podhumskim žrtvama, također, stari vatrogasni dom stavljen je u službu gospodarstva i poduzetnika, a tu je još i izgradnja društvenih prostorija u Podkilavcu.


A o svemu učinjenom u proteklih godinu dana uzvanici na svečanoj sjednici mogli su doznati iz promotivnog filma, u kojem je, između ostalog, rečeno kako je u povijesnoj godini realizirano 25 većih projekata, u jelenjski kraj uložene su višemilijunske vrijednosti u obliku investicija Općine Jelenje, Primorsko-goranske županije, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske Unije, Ministarstva hrvatskih branitelja i Ministarstva zaštite okoliša i energetike. “Završen je najveći kapitalni projekt u povijesti Jelenja, a to je najmodernija škola i dvorana u Hrvatskoj koja će omogućiti našim mališanima kvalitetno osnovnoškolsko obrazovanje. Projekt je to koji je puno više od škole, a dodatno će razvijati sport, kulturu, odnosno nastavne i izvannastavne aktivnosti.


Prva faza proširenja dječjeg vrtića u Podhumu je završena početkom rujna. Izgrađena je tako prostorija za pravu jasličku grupu, a proširena je kuhinja i izgrađen sanitarni čvor, u sklopu postojećeg objekta. Upravo se radi i na projektu proširenja same zgrade, čime bi se dodatno proširili kapaciteti i omogućilo upis još više djece. Za razvoj sporta i rekreacije izgrađen je dodatno i Sportski centar Dražice. U protekloj godini otvorili smo moderno i prostrano Reciklažno dvorište u Podhumu, kao najveći projekt gospodarenja otpadom na području općine Jelenje i jedini takve vrste na Grobnišćini. Ulice su dobile novu LED rasvjetu koja sada svijetli u svim naseljima. Uz to, nove table krase jelenjska naselja koja su sada kvalitetno označena i prezentirana, stoga se vizura samih mjesta unaprijedila. Na području općine Jelenje provučen je i optički kabel za ultra brzi Internet čime je omogućeno mještanima spajanje kućanstva na optiku. Nastojimo jednako razvijati sva naša naselja, sukladno potrebama i pripremljenim projektima”, istaknuto je u filmu.
Svečana sjednica bila je prigoda i za dodjelu općinskih nagrada i priznanja. Miljenko Fičor dobitnik je nagrade za životno djelo Općine Jelenje (posthumno), titulu počasni građanin Općine Jelenje od sada nosi Dejana Paškvan-Žeželj, Dobrovoljno vatrogasno društvo Ivan Zoretić Španac Jelenje najbolji je kolektiv u protekloj godini, a Delfina Kružić dobitnica je općinske nagrade za uspjehe ostvarene u proteklog godini. Najbolji učenici u protekloj školskoj godini na području općine Jelenje su Lucija Vukas kao učenica generacije OŠ Jelenje-Dražice i Arian Ban, kao najbolji srednjoškolac, koji je u prošloj školskoj godini završio Srednju školu za elektrotehniku i računarstvo. Dodijeljene su i nagrade vlasnicima najuređenijih okućnica – prvo mjesto pripalo je Dinki Kukuljan iz Podhuma, drugo Gorani Škaron, također iz Podhuma, a treće mjesto Jošku Buneti iz Dražica.