Usamljeni pučisti

Sve je više klubova koji su odbili pozivnicu u odabrano društvo, nakon Nijemaca i PSG-a u Superligu ne žele ni Zenit i Porto

Portal Novi list

I dalje ćemo podržavati UEFA-u kao jedinu instituciju koja ima pravo organizirati službena natjecanja - poručili su iz PortaRIJEKA Raste broj klubova koji su odbili pozivnicu za sudjelovanje u Superligi. Tri bundesligaša, Bayern, Borussija Dortmund i RB Leipzig, čvrsto su ostali uz UEFA-u i njezina čelnika Čeferina, a toj trojci pridružio se i PSG. Čelnici novoformirane lige potražili su nove članove i na krajnjem istoku Europe i zapadu Europe, ali i tu su naišli na odbijencu. Preciznije, u Superligu ne žele Porto i Zenit.


–  Europska Unija ne dopušta zatvorena natjecanja poput NBA lige, a i portugalski Savez je protiv toga. I dalje ćemo podržavati UEFA-u kao jedinu instituciju koja ima pravo organizirati službena natjecanja – poručili su iz Porta.


Zenitovu odbijenicu je puno lakše objasniti jer je njegov glavni sponzor Gazprom koji je pritom i jedan od sponzora Lige prvaka.