Obitelj Ricketts

Amerikanci sve bliže kupnji Chelseaja: Neće dopustiti sudjelovanje kluba u Superligi, a u planu je obnova Stamford Bridgea

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Obitelj Ricketts, vlasnici profesionalne bejzbolske momčadi Chicago Cubs, udružila se s utemeljiteljem investicijskog fonda Citadel Kenom Griffinom kako bi izradila ponudu za kupovinu aktualnog europskog nogometnog prvaka



LONDON Američka obitelj Ricketts, koja se spominje kao mogući novi vlasnik Chelseaja, najavila je kako “Bluesi” nikada neće sudjelovati u europskoj Superligi.


Obitelj Ricketts, vlasnici profesionalne bejzbolske momčadi Chicago Cubs, udružila se s utemeljiteljem investicijskog fonda Citadel Kenom Griffinom kako bi izradila ponudu za kupovinu aktualnog europskog nogometnog prvaka Chelseaja.


Rickettsi su najavili da će, ako uspiju kupiti klub, obnoviti Stamford Bridge i neće dopustiti da “Bluesi” sudjeluju u europskoj Superligi.




“Dok ulazimo u sljedeću fazu procesa, dijelimo popis specifičnih obveza koje navijačima daju ključnu ulogu u zaštiti Chelseajeva naslijeđa i izgradnji budućeg uspjeha”, poručili su Rickettsi koji su se proteklih nekoliko tjedana sastali s predstavnicima navijačkih udruga i saslušali njihove povratne informacije.


“Nastavit ćemo razgovarati o našim ambicijama s navijačima i širom nogometnom zajednicom sljedećih dana,” dodali su.


Chelsea trenutačno posluje na osnovu posebne licence te ga efektivno kontrolira britanska vlada. Američka banka Raine Group nadzire prodaju, a pobjedničkog ponuđača također mora odobriti vlada.


Roman Abramovič je kupio Chelsea 2003. godine za 140 milijuna funti te je u prošlih 19 godina u klub uložio oko 1.5 milijarde funti i osvojio dva naslova prvaka Europe, pet naslova prvaka Engleske i pet FA Kupova.


Prema Forbesu, vrijednost Chelseaja se procjenjuje na 3.2 milijarde dolara.