Oglasilo se tužiteljstvo

Supruga žene koja se otrovala alkoholom u stanu u Krku terete za kazneno djelo nepružanja pomoći

Vladimir Mrvoš

Foto Mladen Trinajstić

Foto Mladen Trinajstić

Provedenom obdukcijom u Zavodu za sudsku medicinu Medicinskog fakulteta u Rijeci i toksikološkim vještačenjem krvi 47-godišnjakinje utvrđeno je da je smrt nastupila kao posljedica akutnog trovanja alkoholomRIJEKA – Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci provelo je očevid na mjestu pronalaska mrtvog tijela 47-godišnje njemačke državljanke u apartmanu na otoku Krku (naselje Mali Kartec) te je, zbog sumnje na počinjeno kazneno djelo ubojstva na štetu 47-godišnjakinje, naložilo provođenje obdukcije mrtvog tijela 47-godišnjakinje i provođenje toksikološke analize krvi.


Provedenom obdukcijom u Zavodu za sudsku medicinu Medicinskog fakulteta u Rijeci i toksikološkim vještačenjem krvi 47-godišnjakinje utvrđeno je da je smrt nastupila kao posljedica akutnog trovanja alkoholom.


Sukladno ovako utvrđenim činjenicama, 46-godišnji njemački državljanin, kojeg su uhitili policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske vezano za navedeni događaj, ispitan je u svojstvu osumnjičenika vezano za kazneno djelo nepružanja pomoći iz članka 123. Kaznenog zakona te je pušten na slobodu.
U nastavku kriminalističkog istraživanja što ga provode policijski službenici Policijske postaje Krk i u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Rijeci, nalazom obdukcije i toksikološkim vještačenjem utvrđen je uzrok smrti 47-godišnje njemačke državljanke. Od akutnog trovanja alkoholom u količini od 3,60 promila, 47-godišnjakinja je preminula tijekom 25. srpnja, dva dana prije nego je policija pronašla njezino mrtvo tijelo.


Policija je zaprimila prijavu 27. srpnja ,oko 19.45 sati, te su policijski službenici došli u apartman u Krku gdje su pronašli tijelo mrtve 47-godišnjakinje i zatekli 46-godišnjeg njemačkog državljanina.


Prilikom uhićenja Nijemac je bio pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2,90 g/kg, a kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da nije pomogao preminuloj osobi, te je zbog osnova sumnje u počinjenje kaznenog djela nepružanje pomoći, protiv njega podnesena kaznena prijava mjerodavnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.


Kriminalističko istraživanje se nastavlja kako bi se otkrile sve okolnosti ovog nesretnog događaja.