SAŠO ROPOŠA

Sreća je bila neizmjerna jer se car od 8,6 kilograma ipak ne drži svakog dana u ruci!

Boris Bulić

Povremeno bi se osjetio trzaj ribe, ali nikako nisam mogao vjerovati da imam veliku ribu na udici. Ali kada sam je ugledao na nekih dvadesetak metara od gumenjaka na površini srce mi je stalo.Iz Bučečovaca, sela kraj Križevaca pri Ljutomeru nam se javio Sašo Ropoša koji je za vrijeme svog ljetnog odmora uspio uloviti ribu puno veću od očekivane. Premda je svu nadu polagao u jigging, na kraju je ipak parangal donio iznenađenje. Evo kako je to bilo:


– Imam mali Novomar gumenjak od 4,5 metra s kojim sam zajedno s kolegom krenuo iz Sovlja kraj Tribunja već u 4:30 ujutro. Prvo smo srdelom naješkali parangal pa smo ga bacili blizu Žirja na nekih 40 metara dubine – priča nam Sašo.

– A onda smo krenuli prema Blitvenici puni nade. Priče koje smo slušali su nam ispunila srca dok smo spuštali svoje jigove u more. Jigali smo i jigali, no nažalost od ulova ništa. Probali smo i sve druge tehnike, no bez ikakvog rezultata. Naravno, to nas nije ni pokolebalo ni oneraspoložilo. Bili smo na moru, u ribolovu, i uživali bez imalo ograničenja – nastavlja Sašo svoju priču.– Negdje oko 9 sati smo se vratili do parangala jer je bilo vrijeme da ga se podigne. I dok sam ga dizao osjetio sam težinu, ali ni sanjati nisam mogao da bi to mogla biti samo jedna riba. Pomislio sam da vučem nekakav konopac ili komad mreže. Povremeno bi se osjetio trzaj ribe, ali nikako nisam mogao vjerovati da imam veliku ribu na udici. Ali kada sam je ugledao na nekih dvadesetak metara od gumenjaka na površini srce mi je stalo. Još uvijek nisam bio siguran šta vučem.


A kada sam ribu dovukao bliže i shvatio da imam zubaca i to trofejnog… Ne mogu opisati tu sreću i veselje. Zubatac je imao 8,6 kilograma! Uživao sam kao nikada prije jer takvu ribu možda nikada više neću vidjeti i držati u rukama. Kad imaš takvu ribu u rukama onda si uistinu pravi car! – ispričao nam je Sašo Ropoša.