UTAKMICA ŽIVOTA

Sportsko-zabavan TV-show u Opatiju dovodi nogometaše: Prvoligaški ugovor za pobjednika

Aleksandra Kućel Ilić

Foto: SERGEJ DRECHSLER

Foto: SERGEJ DRECHSLER

Ideja za »Utakmicu života« došla je kao rezultat želje da talentiranom nogometašu pružimo prvu, a nekomu posljednju pravu šansu da ostvari svoje nogometne snove, a sve to pratimo kamerama. U ovoj sezoni klub partner je HNK Gorica, izjavio je Ivan Rukavina, idejni začetnik projektaSportsko-zabavan televizijski reality show »Utakmica života« uskoro počinje s prikazivanjem, a zanimljiv TV-format koji će se od 25. svibnja u 7 epizoda moći pratiti na HTV2, predstavljen je jučer u hotelu Ambasador u Opatiji.


Koncept ovog reality showa osmišljen je na način da su se mladi nogometaši u dobi od 18 do 25 godina prijavljivali i natjecali kako bi njih tridesetorica ušla u uži izbor te imala priliku natjecati se za ulazak u reality show u kojem ima mjesta samo za jedanaestoricu igrača.


Jedanaestorica odabranih


Tridesetorica kandidata koji su ušli u uži izbor 17. svibnja otputovat će u Opatiju gdje će se zatim boriti za ulazak među najbolju jedanaestoricu u »utakmici života«. Nakon selekcije, jedanaestorica odabranih, putem odrađenih zadataka u nogometnom kampu i ocjene stožera, borit će se za titulu najuspješnijeg, a tko će biti najbolji igrač i postati prvoligaš s potpisanim ugovorom na godinu dana, saznat će se na kraju »Utakmice života«.

Ključni ljudi ovog projekta, njegov idejni začetnik Ivan Rukavina, nogometna legenda Aljoša Asanović, koji vodi stručni stožer zadužen za trening i selekciju te Danijel Pranjić, bivši hrvatski nogometni reprezentativac koji je za Hrvatsku igrao 58 puta, predstavili su »Utakmicu života« na panelu koji je moderirala Jelena Lešić. Na panelu su još sudjelovali i predstavnici sponzora projekta Liburnia Hotels&Villas (LRH), predsjednik Uprave Vladimir Bošnjak, članica Uprave Barbara Mesić i član Uprave Johannes Böck.


Pozitivan projekt


Naime, u hotelu Ambasador iz ove hotelske grupacije mladi će nogometaši biti smješteni tijekom showa te u tom hotelu najviše kategorije nakon napornih treninga provoditi trenutke opuštanja i uživanja u mnogim sadržajima.– Ideja za »Utakmicu života« došla je kao rezultat želje da talentiranom nogometašu pružimo prvu, a nekomu posljednju pravu šansu da ostvari svoje nogometne snove, a sve to pratimo kamerama i prikažemo zaljubljenicima u nogomet, no i svim ostalim ljudima koji žele gledati pozitivne i poticajne priče. Našoj nacionalnoj televiziji čestitam i zahvaljujem što su prepoznali ovaj, iz svake perspektive, pozitivan projekt! U ovoj je sezoni klub partner HNK Gorica, vrhunski posložen klub koji veliku pažnju daje mladim igračima, koji ima hrabrosti mladom igraču dati pravu priliku – izjavio je Ivan Rukavina, idejni začetnik projekta.


Pohvale za Opatiju


Aljoša Asanović naglasio je da mu je jako drago što će se ovaj sportsko-zabavan televizijski reality show snimati baš u Opatiji, koja za to ima i odlične uvjete.– Drago nam je što je organizator prepoznao Opatiju kao sportsku destinaciju i što će LRH biti dio ovog spektakla koji prethodi Europskom nogometnom prvenstvu, naglasila je Barbara Mesić i svim sudionicima poželjela puno sreće te da se osjećaju sigurno tijekom boravka u hotelu Ambasador u Opatiji.Za Opatiju i Kvarner je rodbinskim vezama usko povezan i nogometaš Danijel Pranjić, koji je istaknuo kako na ove prostore uvijek rado dolazi. No da bi se osvojilo titulu igrača broj jedan – nogomet treba voljeti svim srcem, odaslao je poruku mladim nogometašima.