Tjedan mode u Londonu

Simone Rocha nadahnuta godišnjicom braka, mnoštvo cvijeća, crocsica i još detalja s modnih pista

Sanda Milinković

Foto: Reuters

Foto: Reuters

Spoj kroksica i bisera u kolekciji kakvu još nismo vidjeli.

Posljednje dane Tjedna mode u Londonu provodimo uz dizajnericu Simone Rocha koja je, nadahnuta godišnjicama braka, predstavila romantičnu kolekciju za proljeće/ljeto 2024.


Uzvanike je odvela u Kraljevsku školu baleta za svoju kolekciju nazvanu “proba kostima”. Nakon revije je kazala da je htjela razviti nešto jednostavno i osjetljivo.


Njezinim kreacijama je prevladavala svježina i lakoća uz osjećaj romantike koji je dominirao kolekcijom. Konstantan motiv bile su ruže u različitim dimenzijama, ali i nekoliko pravih ispod baletnih haljina. Dizajnerica se igrala s materijalima, balansirajući ljepotu bisera i kristala s potpuno nelogičnim – kroksicama.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli SIMONE ROCHA (@simonerocha_)Kubizam


Emilia Wickstead predstavila je kolekciju prepunu živahnih boja inspiriranu Picassom i kubizmom te radovima Françoise Gilot, koji je bio u vezi sa slavnim slikarom i napisao njegov memoar te Lydicom Corbett za koju kaže da nije dobila zasluge kakve je zaslužila.


Paleta boja njezine kolekcije bila je posveta svim navedenim umjetnicima koji su bili “ekstremno svježi, glasni i direktni”.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Emilia Wickstead (@emiliawickstead)Holzweiler


Obiteljski brend Holzweiler iz Norveške, kroz kolekcije je predstavio način života specifičan za tu skandinavsku državu. Maria Holzweiler uoči revije je kazala da su njihove kolekcije oduvijek inspirirane prirodom koja je veliki dio brenda, poglavito zato što dolaze iz Norveške gdje su povezani s prirodnim svijetom i svim godišnjim dobima.


“Naša nova kolekcija inspirirana je reinvencijom divljine, a nastala je razmišljanjem o ljepoti i moći prirode koja ponovno zauzima urbane dijelove”, kazala je. Prisjetila se i početka brenda kada su lansirali kolekciju svilenih šavova, a ovoga su im puta htjeli dati novu namjenu pa su ih stavili poput zakrpa na haljine i kao dodatke na majice.


I ovom su kolekcijom vladali cvjetni printevi!


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli HOLZWEILER (@holzweiler)