Nepravomoćna presuda

Severina izgubila skrbništvo nad sinom. Sud odlučio: ‘Dijete će živjeti s ocem’

P. N.

Foto Ivana Ivanović / PIXSELL

Foto Ivana Ivanović / PIXSELLDanas je na Općinskom sudu u Zagrebu izdana privremena mjera Severini Kojić, prema kojoj bi ona već danas trebala predati sina njegovom ocu, bivšem suprugu Milanu Popoviću.


Drugim riječima, prema presudi sutkinje Tee Golub, Severina je izgubila skrbništvo nad sedmogodišnjim sinom, kojeg otac može odvesti u Srbiju ili na neku drugu adresu te se samostalno brinuti o zdravlju i obrazovanju djeteta.


Milanov odvjetnik za 24 sata izjavio je kako su zadovoljni presudom, iako još nije pravomoćna, te da se nadaju kako će majka poštovati ovu mjeru.
Severinini zastupnici ovu će odluku, naravno, osporavati. Još prekjučer podnijeli su kaznenu prijavu protiv Milana Popovića zbog povrede djetetovih prava.U kaznenoj prijavi koju je Severinin odvjetnik predao stoji kako je Milan Popović i nakon incidenta u Osnovnoj školi Matija Gubec, dječaka vodio u školu unatoč Severininom protivljenju.


Riječ je o incidentu koji se je dogodio kad je mališan bio zatvoren u školi jer majka nije došla po njega, a otac nije dopustio da ga iz škole preuzme druga osoba zbog čega je dječak bio istraumatiziran, pa je preporuka liječnika bila da dječak neko vrijeme ne ide u školu.


Podsjetimo i kako je Milan Popović je za sina već dvaput ishodio putovnicu Republike Srbije. Pjevačica tvrdi kako je to napravio bez njene suglasnosti pa je i zbog toga angažirala odvjetnika u Srbiji, jer Aleksandar je hrvatski državljanin pa je nejasno kako je putna isprava ishodovana.