Ugodno vrijeme

Rijeku u novogodišnjoj noći očekuje neuobičajeno toplo vrijeme. Dani pred nama donijet će dosta sunca

Sanja Gašpert

Foto S. Drechsler

Foto S. DrechslerRIJEKA – Za sve one koji su odlučili ispratiti staru i dočekati novu godinu na otvorenom, stiže dobra vijest – Državni hidrometeorološki zavod objavio je kako nas na Staru godinu očekuje uglavnom vedro i neuobičajeno toplo vrijeme, a u novu godinu ući ćemo uz stabilno vrijeme, pa i mjestimičnu maglu, koje će vrlo vjerojatno biti i ponegdje na moru, ponaprije na sjevernom dijelu.


– U novogodišnjoj noći očekuje nas suho i razmjerno toplo, možemo čak reći vrlo ugodno vrijeme. Dakle, najluđa noć u godini proteći će u znaku suhog vremena, a dani pred nama i s dosta sunca. Stabilno vrijeme bit će, dakle, sljedećih dana, uz mogućnost sumaglice i magle ponajprije na zapadnoj obali Istre, a u nedjelju i na većem dijelu našeg područja. Dnevne temperature zraka sljedećih će se dana kretati oko petnaest stupnjeva Celzijevih, što je razmjerno visoko za ovo doba godine, kaže Ivan Novak iz Pomorskog meteorološkog ureda Rijeka.


Dodaje kako se vide naznake oborina početkom sljedećeg tjedna, na našem će području to biti kiša, uz nešto niže temperature zraka.
Prema prognozi DHMZ-a, idućih će dana u Hrvatskoj prevladavati sunčano vrijeme, no ujutro te ponovo navečer moguća je mjestimice magla, koje će biti i na moru. U nedjelju je moguća dugotrajnija magla. Vjetar će biti većinom slab, na moru i umjeren sjeverozapadnjak, u subotu je moguća i bura. Jutra će biti svježa, na kopnu ponegdje i hladna, no vrijednosti će biti iznad prosjeka, kao i dnevne temperature zraka koje će se kretati između 12 i 17 °C.