Pet zvjezdica

U Baški otvoren luksuzni obiteljski resort: Pogledajte kako izgleda “Isola”, novi krčki turistički adut

Mladen Trinajstić

Resort Isola / Foto: M. TRINAJSTIĆ

Resort Isola / Foto: M. TRINAJSTIĆ

Novi resort raspolaže s pet apartmana najviše kategorizacije – četiri dvosobne apartmanske jedinice kvadrature od gotovo 150 četvornih metara te jedan manji, jednosobni. Ukupno je riječ o 18 turističkih posteljaBAŠKA – Baška, a s njom i cijeli otok Krk, dobili su ovih dana novi vrijedan turistički adut, mali ali skladan te oku ugodan resort »Isola«.


Nakon dvije godine intenzivnih radova na izgradnji, uređenju i opremanju smještajnog kompleksa lociranog nedaleko bašćanske Vele plaže, članovi obitelji Dekanić – braća Arist i Erikson – otvorili su i lokalnoj javnosti predstavili rezultate svog ambicioznog projekta u koji su se hrabro upustili, vođeni željom za nadgradnjom i razvijanjem obiteljskog posla kojim se cijeli život bave i koji su do sad uspješno vodili u novom resortu susjednom pansionu Burin, u bašćanskoj Creskoj ulici.


Pet zvjezdica


– Sve neprospavane noći i dani napornog rada sad su se, osjećam to duboko u sebi, isplatile jer smo konačno zgotovili projekt koji novu kvalitetu nosi i našem poslu, ali i bašćanskom turizmu u cjelini, ustvrdio je Arist Dekanić predstavljajući nam ponosno nenametljivu apartmansku cjelinu podignutu na zemljištu od kojih 2 tisuće kvadrata.


Arist i Erikson Dekanić / Foto: M. TRINAJSTIĆ

Arist i Erikson Dekanić / Foto: M. TRINAJSTIĆ
»Isolu«, saznali smo, čini njenih pet, s pet zvjezdica kategoriziranih apartmana – četiri dvosobne apartmanske jedinice kvadrature od gotovo 150 četvornih metara, te jedan manji, jednosobni.


Sveukupno je ovdje sad na korištenje ponuđeno 18 turističkih postelja u luksuznim smještajnim jedinicama koje, osim njihova unutarnjeg uređenja prilagođenog modernom zahtjevnom gostu, posebnima čini i bogata paleta zajedničkih sadržaja uređena u središnjem djelu kompleksa, svojevrsnom trgu.


A na njemu se, osim za sunčališta i više skladno uređenih vrtova, mjesta našlo i za veliki zajednički bazen, jednako kao i za kompleks sauna. Svaki apartman na svojoj terasi ima vrhunski jacuzzi, a ono što je posebno zanimljivo jest i to što su terase svakog od pet ondje uklopljenih »peterozvjezdanih« apartmana nadsvođene pergolama ispod kojih hlad stvaraju solarni paneli postavom kojih su se, treba i to reći, Dekanići deklarirali i kao pobornici korištenja obnovljivih izvora energije, ali i ekologije u cjelini.


Kompletna usluga

– Budući da u susjedstvu našeg novog resorta i dalje vodimo i pansion, gosti odsjeli u resortu imat će mogućnost korištenja i naših ugostiteljskih usluga. Svi će, naravno odluče li se na to, osim smještaja u moderno dizajniranim i uređenim apartmanima tako moći koristiti i uslugu doručka, a po želji i a la carte prehrane u našem restoranu točno preko puta novoizgrađenog i s morfologijom izgradnje susjedstva usklađenog luksuznog smještajnog kompleksa, završio je Arist Dekanić.

Spremni za start


Dva milijuna eura vrijedna investicija realizirana je kreditnom linijom dobivenom kod jedne domaće banke, istaknuo je ponosno nam predstavljajući novi iskorak u svom obiteljskom biznisu jedan od dvojice bašćanske braće.


Isola / Foto: M. TRINAJSTIĆ

Isola / Foto: M. TRINAJSTIĆ


– Svjesni smo da situacija na turističkom tržištu u ovom trenu, zbog svima nam znanih razloga i nije baš sjajna, a apartmane do sad nismo »otvarali« za rezervacije niti zbog čekanja na dovršetak formalnog postupka kategorizacije koji je, stjecanjem prava na korištenje najviše kvalitativne razine, upravo ovih dana završen, rekli su nam Dekanići, uvjereni da će se turistička kretanja uskoro ipak normalizirati te da će njihov novi resort naći svoje mjesto pod bodulskim turističkim suncem i postati mjestom kojeg će posjetitelji Baške i njenih ljepota prepoznati, ali i kojemu će se vraćati.


Resort Isola / Foto: M. TRINAJSTIĆ

Resort Isola / Foto: M. TRINAJSTIĆ


Treba reći i da je želje investitora s mogućnostima samog terena, njegova okružja, ali i važećim prostornoplanskim odrednicama spretno i kvalitetno uskladila arhitektonska ekipa iz labinskog Studija 92