Posljedice rata

Prodaja automobila u Rusiji u travnju pala za čak 78 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine

T.I.

Lada je i dalje na vrhu najprodavanijih, ali zapravo trpi teške gubitke jer je 8,506 prodanih automobila u travnju također pad od 78 postoKoliko rusko gospodarstvo pati zbog bezumne invazije na Ukrajinu potvrđuju i podaci vezani uz automobilsku industriju koja je prije ratnih sukoba zapošljavala preko 600 tisuća ljudi, govore i novi podaci o prodaju automobila u toj zemlji.


I dok je u u ožujku prodaja pala za 62 posto u odnosu na ionako slabu pandemijsku 2021. godinu, u travnju se bilježi još drastičniji pad.


Naime, po podacima investicijskog Udruženja europskih poslova u Rusiji (AEB), u Rusiji je prošli mjesec prodano tek 32,706 vozila, čak 119,258 manje nego u istom razdoblju prošle godine, što je pad od 78,5 posto.
Lada je i dalje na vrhu najprodavanijih, ali zapravo trpi teške gubitke jer je 8,506 prodanih automobila u travnju također pad od 78 posto.


Zapadnjački automobili nisu na cijeni u Rusiji u posljednje vrijeme, pa nije čudo da su drugo i treće mjesto u ovim skromnim prodajnim brojkama zauzeli korejski divovi KIA i Hyundai.