Brza vožnja

Potegao 208 km/h na autocesti kod Vrbovskog. To je gotovo dvostruko više od dozvoljenog

Šarlota Brnčić

Foto N. Mraović

Foto N. Mraović

Radarskim uređajem evidentiran je BMW, zagrebačkih registarskih oznaka, dok se kretao u smjeru Rijeke na mjestu gdje je ograničenje brzine određeno na 110 km/hNa području nadležnosti PU primorsko-goranske i prošlog vikenda su provedene mjere pojačanog nadzora prometa na cestama radi sprječavanja prometnih prekršaja i smanjenja mogućnosti nastanka prometnih nesreća.


Tijekom nadzora evidentirano je ukupno 217 prometnih prekršaja i to 66 prekoračenja brzine, 22 nekorištenja sigurnosnog pojasa, zatim 20 vožnji pod utjecajem alkohola, 12 nepropisnog korištenja mobitela u vožnji, kao i pet upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom. Zabilježena su i dva prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava i jedan upravljanja vozilom za vrijeme zabrane te ostalih 89 prometnih prekršaja.


Najveća brzina od 208 km/h izmjerena je u petak, u 10.23 sati na autocesti Rijeka-Zagreb, kod vijadukta Zečeve Drage na području Vrbovskog. Radarskim uređajem evidentiran je BMW, zagrebačkih registarskih oznaka, dok se kretao u smjeru Rijeke na mjestu gdje je ograničenje brzine određeno na 110 km/h.
Najveća koncentracija alkohola od 1,66 promila izmjerena je u subotu, 51-godišnjem vozaču u Dražicama na području Jelenja. Policijska ophodnja Druge policijske postaje Rijeka ga je zaustavila u 23.15 sati dok je upravljao teretnim vozilom marke Volkswagen, riječkih registracijskih oznaka, u smjeru Podhuma. Izdan mu je optužni prijedlog kojim mu je predložena novčana kazna od 10.000 kuna i izricanje mjere zabrane upravljanja vozilom B kategorije na rok od šest mjeseci.


Tijekom vikenda u prometu su zabilježene i 32 prometne nesreće u kojima je jedna osoba teže, a 11 ih je lakše ozlijeđeno.