Crna mačka

Odbojkašice Rijeke dočekuju Marinu Kaštelu od koje su ove sezone triput izgubile

Denis FrančiškovićRIJEKA Odbojkašice Rijeke CO, nakon domaćeg poraza od Kaštele (1:3), večeras u šestom kolu doigravanja Superlige ugošćuju opet Kaštelanke – Marinu Kaštela. Riječ je o sudaru dviju najboljih ekipa u prvom dijelu natjecanja, s tim da Riječanke u dosadašnjim ogledima imaju puno lošiju statistiku, čak tri poraza. No, dvaput su igračice Igora Lovrinova pružile jako dobar otpor, u prvom susretu na Trsatu završilo je 2:3.


– Istina, tri puta smo izgubile od njih, ali sad se nadamo puno bolje izdanju. Vjerujem da bi ovaj put moglo dobro ispasti za nas – kaže Tamara Popić koja je nakon odlaska Grbac opet stožerna igračica. – Najvažnije je održati koncentraciju cijelu utakmicu. Jer kad nam ona pada, imamo problema u igri na pet setova.


Vidjelo se to i u posljednjoj domaćoj utakmici u kojoj su Riječanke sjajno odigrale prvi set.
– Ušle smo dosta nabrijane u tu utakmicu, a i poprilično motivirane. U drugom setu također smo držale neizvjesnost, bile smo »unutra«, ali gošće su se potvrdile kao iskusna ekipa koja s Mladosti igra Mevza ligu. Što moramo popraviti? Prijem i svakako bolje probijanje protivničkog bloka – dodaje Tamara.


Mladost je na neki način forte ove ekipe koja je već davno ostvarila svoje ciljeve i sada igra za prestiž, stjecanje iskustva, ali i za boje kluba koji ima dugu tradiciju.


– Mlade cure su se dobro uklopile, ne osjeti se ta razlika u godinama koliko god velika bila. Družimo se i na treninzima i van dvorane. Trener Lovrinov nam je rekao da guštamo u ovim utakmicama, da se opustimo, ali opet da smognemo hrabrosti za neke poteze koje inače ne bismo odigrale. Naša je želja da ne budemo posljednje, a ako dobijemo Marinu Kaštelu, možemo se čak uključiti i u borbu za treće mjesto. Što se tiče Kupa, nastojat ćemo što bolje proanalizirati Kaštelu i bolje se pripremiti. Malo sam pala u drugi plan? Istina, jer tu je bila Ana Grbac, reprezentativna tehničarska od koje sam puno naučila – tvrdi Popić koje bi nakon odlaska brojnih igračica jedne generacije trebala biti jedna od predvodnica novog vala.


Utakmica na Trsatu počinje u 19 sati.