Superliga odbojkaša

Odbojkaši Rijeke nisu uspjeli nastaviti pobjednički niz, Splićani na krilima Omrčena slavili na Trsatu

Ivan Volarić

Vid Čargonja i Lula Lasić u riječkom bloku/S. DRECHSLER

Vid Čargonja i Lula Lasić u riječkom bloku/S. DRECHSLER

Sandro Dukić je u većem dijelu utakmice bio usamljen u pucačkom dijeluRIJEKA Zaostala utakmica 3. kola Superlige odbojkaša: Rijeka – Split 0:3 (17:25, 19:25, 17:25). Dvorana mladosti. Bez gledatelja. Suci: Pihler i Bingula.


RIJEKA: Pavlović 1, Stanić, Čargonja 5, Marković 2, Lasić 4, Banko 6, Maglica, Dukić 22, Mičetić, Stipanović.


SPLIT: Klisović, Kozlica, Šućur 3, Omašić, Glaurdić 15, Sabljić (L), Čosić 6, Dell Orco 13, Gudelj 3, Omrčen 14.
Odbojkaši Rijeke ipak nisu uspjeli produžiti svoj pobjednički niz. Nakon pobjede u Kupu u Bibinju, domaćeg prvenstvenog uspjeha protiv Zadrana i gostujućeg u Rovinju uslijedio je domaći poraz od Splita u zaostaloj utakmici. Riječani su se nadali da mogu konačno skinuti “skalp” jednoj od ekipa iz gornjeg doma hrvatske odbojke, no na kraju ipak nisu uspjeli položiti svojevrsni test zrelosti. Na Trsatu je slavila bolja, kompletnija i momčad s puno više napadačkih riješenja. Sandro Dukić je u većem dijelu utakmice bio usamljen. Premalo je bilo njegovih raspoloženih suigrača, osim toga onim mlađim igračima Rijeke zadrhtala je ruka u trenucima kada se utakmica možda mogla prelomiti na drugu stranu.


Foto galerija: Superliga odbojkaša: Rijeka - Split 0:3 Foto: Sergej Drechsler


Iskusni Igor Omrčen za razliku od Dukića nije morao “potezati” u svakom odlučujućem trenutku. Imao je uz sebe pucački raspoloženog Glaurdića, te Dell Orca. Splićani su dobili i bitku na mreži, imali su i prednost u centimetrima koji su dobro koristili. Riječani su se u prvom setu držali do 16:18, u drugom do 18:18, a u trećem je neizvjenost (pre)rano isčeznula (9:11). Nakon toga gosti bi polako, ali sigurno skretali vodu na svoj mlin ostavivši domaćina u problemima na koje nisu nalazili pravi odgovor. Trener Velimir Liverić uzalud je pokušavao s minutama odmora ili kroz uvođenje pričuvnih igrača. Razigrani gosti u sva tri seta  rutinski su privodili posao kraju.


Poredak: Mursa 24, Mladost 21, Ribola Kaštela 18, Kitro Varaždin 15, Split 15, Centrometal 14, Sisak 10, Rijeka 10, Rovinj 6, Marsonia 4, Zadar 1, Gorica bez bodova