Most prema Škori

Troje političara iz MOST-a pretrčalo u Domovinski pokret: Miroslav Škoro tvrdi da će oni biti presudni

Boris Pavelić

snimio Davor Kovačević

snimio Davor Kovačević

Domovinski pokret predstavljen je kao treća opcija, ali stvari se brzo mijenjaju. Sve više postajemo vrlo bitni, i bit ćemo presudni za formiranje vlasti”, ustvrdio je Škoro.– Tri političara Mosta – Slaven Dobrović, Ružica Vukovac i Vlado Marić – prešli su danas u Domovinski pokret, što je njegova predsjednika Miroslava Škoru ohrabrilo da ustvrdi kako će “biti presudni” u formiranju vlasti, ne isključujući mogućnost pregovora sa svakim relativnim pobjednikom predstojećih parlamentarnih izbora.


“Domovinski pokret njeguje i cijeni timski rad, odgovornosti i predanost višim ciljevima”, objasnio je motive za prelazak bivši Mostov ministar zaštite okolišta Slaven Dobrović. Dosadašnje političko iskustvo naučilo ga je da se “stručni argumenti slabo koriste”, te da se uglavnom donose “političke odluke pod utjecajem interesnih sfera”, i to je ono što Dobrović na listi Domovinskog pokreta želi promijeniti.


Prisiljena poslušati bazu


Ružica Vukovac, donedavna članicu Glavnog odbora Mosta, prešla je Domovinskom pokretu jer je nezadovoljna nedostatkom informacija od čelnih ljudi Mosta, ali i “konstantnim ignoriranjem propasti poljoprivrede i odlaska mladih iz Slavonije”. “Slavonci su očekivali spajanje Mosta i Domovinskog pokreta, pa sam bila prisiljena poslušati svoju bazu”, kazala je Vukovac.
Vlado Marić požalio se na lošu organizaciju Mosta, koji “ima samo jednu županijsku organizaciju, u Sisku, a i iz nje odlaze članovi”. “Povjerenje je izgubljeno”, kazao je Marić.


“Domovinski pokret predstavljen je kao treća opcija, ali stvari se brzo mijenjaju. Sve više postajemo vrlo bitni, i bit ćemo presudni za formiranje vlasti”, ustvrdio je Škoro. “Ne može desnicu u Hrvatskoj predstavljati stranka koja je potpisala Istanbulsku konvenciju i Marakeški sporazum, koja Ininu nafu izvozi u Mađarsku, te tu i tamo ‘ćopne’ koju milijardicu”.


Škoro prozvao Plenkovića


Objavio je kako koalicijski pregovori s Marijanom Petir nisu uspjeli, dok je Dobrović, upitan o aferi vjetroelektrana Krš Pađene, izjavio kako se, dok je bio ministar, strogo držao struke, a da ministra Tomislava Ćorića treba pitati zašto je donio odluke koje je donio.


“Ni premijer ne može tražiti izuzeće od odgovornosti. Žanješ što si sijao”, ustvrdio je Škoro o tom slučaju. “Sve je to samo vrh ledenog brijega, koruptivne hobotnice u kojoj se izmjenjuju HDZ i SDP, a tlači nas već dvadeset godina. Sada je povijesna prilika da to promijenimo“.