Lokalni izbori

Martin Kvaternik kandidira se za gradonačelnika Čabra

Marinko KrmpotićČABAR – Na području Grada Čabra HDZ u borbu za mjesto gradonačelnika ide s kandidaturom prof. Martina Kvaternika, mladog voditelja Područne škole Gerovo. Kvaternik nije nepoznat pratiteljima političkog života u ovom dijelu Gorskog kotara jer je već niz godina član HDZ-a i gradski vijećnik koji je nastojao konstruktivnim prijedlozima sudjelovati u radu tog, za život lokalne samouprave najbitnijeg tijela. To namjerava raditi i dalje, ali s pozicije gradonačelnika.


– Nužne su velike promjene u čabarskom kraju, a cilj mi je da ljudi ovog područja u što većoj mjeri ostvare svoje potencijale te i na taj način pridonesu razvoju našega kraja. Svi znamo da opće stanje nije nimalo povoljno zbog korone, teška je i privredna situacija, što se vidi iz činjenice da je u posljednjih desetak godina izgubljena četvrtina radnih mjesta i zaista je krajnje vrijeme za promjenu stanja, odnosno drukčije rukovođenje ovim područjem. Da bismo te i slične poteškoće savladali, potrebno je puno rada i truda, na to smo mi spremni, imamo dovoljno energije, volje i ljubavi prema svom zavičaju, stvorili smo kvalitetan program koji ćemo uskoro predstaviti i u čijoj realizaciji očekujemo pomoć Vlade RH na čelu s HDZ-om – rekao je Kvaternik, a predstavljanju nazočan Oleg Butković dodao je da je svjestan da je Gorskom kotaru nužna još veća pomoć.


– Vladi RH predstoji donošenje Zakona o Gorskom kotaru te tzv. razvojni sporazum koji bi definirao i bio temelj financiranja svih većih i manjih projekata na goranskom područu – rekao je Butković.